La Liceul Teoretic Filadelfia, prin proiectul „Space for science”

Conferinţă internaţională cu reprezentanţi ai unor şcoli şi universităţi din Finlanda şi Norvegia

În săptămâna care începe astăzi, Liceul Teoretic Filadelfia va fi gazda unui schimb de experienţă la care vor participa reprezentanţi ai unor şcoli şi universităţi din Finlanda şi Norvegia, în cadrul proiectului „Space for science”. Marţi, 12 aprilie, începând cu ora 9, în aula liceului va avea loc cea de-a doua conferinţă internaţională din cadrul acestui proiect.

„Elevii ne vor surprinde cu proiectele lor ştiinţifice, dar mai ales ne vor captiva cu rezultatele spectaculoase pe care le-au obţinut. Ei ne vor convinge că experimentele ştiinţifice nu sunt doar pentru oameni de ştiinţă! Ele pot fi distractive pentru toată lumea!” au precizat reprezentanţii Liceului Teoretic Filadelfia.

La deschiderea evenimentului sunt invitaţi primarul Ion Lungu şi insp. gen. adj. Gabriela Scutaru, de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava.

Conform programului de activităţi care se vor desfăşura până vineri 15 aprilie, inclusiv, la conferinţa de marţi, coordonatoarea proiectului, Hanna Niemela din Finlanda, va vorbi despre perspectivele proiectului, urmând prezentări ale instituţiilor participante la proiect, din România, Finlanda şi Norvegia. În aceeaşi zi, oaspeţii şi gazdele lor vor face o vizită la Banca de gene Suceava, de la ora 13,30. Miercuri vor avea loc prezentări ale unor şcoli şi universităţi din Finlanda şi Norvegia, urmate de o sesiune de postere, vizitarea şcolii şi o excursie la Mănăstirea Voroneţ, unde vor fi dezvăluite tainele albastrului cu acelaşi nume. Printre activităţile de vineri menţionăm un workshop intitulat „Victoria aparţine celor mai perseverenţi” şi „garden party”, cu elevi şi studenţi, în grădina liceului.

Proiectul a fost iniţiat de Espoo Christian School din Finlanda, având ca parteneri Liceul Teoretic Filadelfia din România, University of Helsinki din Finlanda, Tanager Junior High School şi University of Stavanger din Norvegia, Valley Christian School of San Jose, CA, USA.

„Scopul proiectului «Space for Science» este de a atrage atenţia asupra importanţei şi utilităţii ştiinţei în viaţa de zi cu zi, de a observa misterul ştiinţei şi de a lărgi orizontul copiilor. Ideea a pornit din dorinţa de a aduce un plus de calitate educaţiei şi de a realiza schimburi de experienţă între elevii, studenţii şi profesorii din România cu cei din Finlanda şi Norvegia” au mai informat reprezentanţii Liceului Teoretic Filadelfia.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: