În plină campanie agricolă

Fermierii primesc integral subvenţiile pe suprafaţă, restante din 2015

> Valoarea totală a sprijinului pe suprafaţă este de 77.42 euro/ha, însă cei care au intrat în posesia avansului urmează a primi diferenţa de 24,42 euro/ha > Ţinând cont că procedurile de la centru, cât şi cele care ţin de bănci mai durează, ajutorul financiar va putea fi ridicat cel mai probabil de luni, 11 aprilie

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Suceava informează că încep plăţile către agricultorii care încă nu şi-au primit subvenţiile pe anul 2015. Iacob Vasile Caciur, directorul executiv al Centrului Judeţean Suceava, precizează că primele plăţi sunt efectuate către fermierii care au solicitat plata pentru schemele din sectorul vegetal. Responsabilul APIA Suceava accentuează că plăţile se fac progresiv, pe măsură ce dosarele fermierilor sunt procesate şi validate pe tot fluxul de lucru din cadrul sistemului informatic, pentru fiecare schemă de plată pentru care s-a făcut solicitarea.

„Respectând calendarul stabilit şi obiectivele asumate, pe 7 aprilie a început autorizarea, iar pe 8 aprilie a demarat efectuarea plăţilor finale aferente cererilor unice de plată din campania pe 2015” subliniază Iacob Vasile Caciur. Deoarece pentru respectivele proceduri, cât şi cele care ţin de băncile la care agricultorii au deschise conturile mai este nevoie de timp, sprijinul financiar va putea fi ridicat, cel mai probabil, abia de luni, 11 aprilie.

Reamintim că banii cuveniţi nu au ajuns în integralitate la toţi fermierii, un avans, reprezentând echivalentul a 53 euro/ha, fiind încasat doar de 30.531 agricultori îndreptăţiţi din totalul de 52.574. Unele plăţi s-au făcut înaintea sărbătorilor de iarnă, valoarea totală a sprijinului pe suprafaţă (SAPS) fiind de 77.42 euro/ha. Astfel, sătenii au intrat în posesia avansului urmând a primi doar diferenţa, în echivalentul a 24,42 de euro/ha.

„În momentul începerii, vor intra în plată toţi fermierii de pe liste, indiferent dacă au primit sau nu avansul” a evidenţiat Iacob Vasile Caciur.

Plăţile se fac la cursul de 4,4176 de lei pentru un euro, stabilit de Banca Central Europeană pe data de 30 septembrie 2015. Autorizate au fost, totodată, plata redistributivă; plata pentru tinerii fermieri; plata pentru micii fermieri care au până la 7 ha; ajutoarele naţionale tranzitorii pentru culturi pe teren arabil.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: