Concursul naţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur” se va desfăşura în perioada 3-5 iunie

Lira-de-aur-3Concursul naţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur”, ajuns la cea de­a XXXVII-a ediţie, se va desfăşura la Suceava, în perioada 3­5 iunie a.c.

Competiţia se adresează elevilor din ţară şi străinătate aparţinând învăţământului preuniversitar de stat sau particular din clasele III­XII (vioară, pian), clasele V­XII (corzi grave) şi din clasele VII­XII (suflători – percuţie).

„Înscrierea în concurs se face pe baza fişei de înscriere avizată de conducerea unităţii de învăţământ, care va fi trimisă până la data de 23 mai 2016 prin e­mail la adresa artasuceava@yahoo.com sau prin fax la numărul 0230 520 990 (din afara României, +40 230 520 990), însoţită de copia actului de naştere sau a cărţii de identitate. La această ediţie nu se percepe taxa de participare” se arată în regulamentul publicat pe site­ul Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava.

Regulamentul competiţiei şi fişa de înscriere se pot descărca de pe site­ul Colegiuldeartasv.ro, la rubrica „Lira de Aur”.

Juriul concursului va fi alcătuit din cadre didactice de specialitate din învăţământul universitar şi preunivesitar, din personalităţi ale vieţii muzicale din ţară şi străinătate.

Se vor acorda premiile I, II, III şi menţiuni pentru fiecare instrument şi clasă, în funcţie de punctajul obţinut.

Maria-Marica-Lira-1„Concurenţii care obţin 100 de puncte vor interpreta o lucrare la alegere într-un spectacol final cu public, în urma căruia comisiile de evaluare reunite vor acorda principalele premii: Trofeul „Lira de Aur”, Premiul „Ciprian Porumbescu”, Premiul „Asociaţiei Culturale Lira de Aur”, precum şi premii speciale celorlalţi finalişti.

Finalistul care va câştiga Trofeul „Lira de Aur” va primi un premiu în valoare de 1000 euro, oferit de Centrul Cultural «Bucovina»”, se mai arată în regulament.

La ediţia de anul trecut a competiţiei, marele premiu şi trofeul au fost câştigate de violonista Maria Marica, elevă a Colegiului de Muzică „Sigismund Toduţă” din Cluj-Napoca.

Concursul naţional de interpretare instrumentală „Lira de Aur” este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava, Asociaţia Părinţilor şi Absolvenţilor Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Centrul Cultural „Bucovina”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: