Suflete care au nevoie de stăpâni iubitori şi responsabili

 

În fiecare an, pe 4 aprilie, întreg globul sărbătoreşte Ziua animalelor de companie fără stăpân. Această zi se vrea, în fond, un semnal de alarmă şi mai ales un apel la toleranţă şi compasiune faţă de situaţia în care se află animalele fără stăpân în unele ţări ale lumii. Dacă s-au născut pe stradă sau au fost abandonate, aceste suflete, absolut nevinovate, au nevoie de un stăpân iubitor şi responsabil care să aibă grijă de ele, să le ofere adăpost, hrană, dar mai ales afecţiune.

Din păcate, mulţi privesc un animal fără stăpân ca pe o mare bătaie de cap, dar acestea sunt fiinţe reale care duc vieţi incredibil de brutale şi dureroase. Auzim despre ele cu precădere atunci când se caută un ţap ispăşitor pentru a justifica greşelile noastre. Animalele acestea nu au creat această situaţie, doar trăiesc în ea sau, după caz, mor, în mare parte din cauza lucrurilor pe care noi, oamenii, le-am făcut.

Cel mai bun lucru care se poate face pentru un animal de pe stradă este să fie adoptat. Dacă nu aveţi această posibilitate, implicaţi-vă să îi căutaţi un stăpân, să îi oferiţi o consultaţie la medicul veterinar, să faceţi donaţii de mâncare pentru câinii şi pisicile din adăposturi sau să vă oferiţi voluntar pentru a alina viaţa lor în adăpost.

Dacă doriţi să nu mai apară animale pe stradă, contribuiţi la stoparea abandonului, înmulţirii, sterilizându-vă câinele sau pisica.

În Suceava, asociaţiile Pro-anima, Bruno Pet, Proanimals Tina şi Casa lui Patrocle şi-au dat mâna pentru a ajuta aceste animale, colaborând în acelaşi timp cu Primăria Municipiului Suceava, cu presa şi cu instituţiile publice implicate în rezolvarea acestei probleme. (C.P.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI