Un român care locuieşte în Ucraina şi o femeie din Siret, trimişi în judecată pentru contrabandă în formă agravantă

 > Anul trecut ei au fost prinşi de două ori cu ţigări ascunse în autoturisme > Ancheta finalizată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava menţionează un prejudiciu de peste 37.000 lei

 Aurel Alerguş, cetăţean român cu domiciliul în Ucraina, şi Olga Nistor, din Siret, vor ajunge curând în faţa magistraţilor, judecaţi pentru infracţiunea de contrabandă în formă agravantă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, pe parcursul anului trecut cei doi au fost prinşi, de două ori, transportând în diferite moduri sute de pachete de ţigări din Ucraina.

Prima dată s-a întâmplat pe 30 ianuarie 2015, când poliţiştii de frontieră au oprit în trafic pe DJ 209 G, în satul Paltin, comuna Brodina, un autoturism VW Sharan, înmatriculat în străinătate. La volan se afla Aurel Alerguş, fiind însoţit, în dreapta, de Olga Nistor.

În momentul legitimării poliţiştii au văzut între scaunele din faţă şi bancheta din spate o sacoşă neagră în care erau ţigări ucrainene. În acel moment autoturismul şi persoanele din el au devenit obiective şi mai interesante, astfel că, la sediul poliţiei, s-a procedat la un control ca la carte. În timpul verificărilor, poliţiştii au descoperit că maşina era împănată cu ţigări de contrabandă.

Comunicatul Parchetului menţionează, în detaliu, toate cotloanele din autoturism, unele amenajate special, în care Aurel Alerguş şi Olga Nistor au ascuns ţigările, în încercarea de a le feri de ochii poliţiştilor şi a ajunge cu marfa ilegală pe piaţă.

Aici câteva sute de pachete, colo câteva zeci, în funcţie de spaţiile disponibile, poliţiştii au descoperit 132 de pachete în sacoşa zărită prima dată, 445 de pachete în roata de rezervă montată sub portbagaj, 1370 de pachete în locuri special amenajate în portbagaj, aproape 270 de pachete într-un compartiment amenajat în bordul maşinii, circa 70 de pachete într-o pernă şi două cutii din plastic şi peste 60 de pachete într-o geantă de damă. Încă 11 pachete de ţigări au apărut la controlul corporal asupra Olgăi Nistor.

În total, cu ocazia inventarierii s-au găsit 2210 pachete ţigarete marca Minsk Superslim şi 147 pachete de Marlboro, toate cu banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene.

„Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului pentru cantitatea de 2210 pachete ţigarete marca Minsk Superslim şi 147 pachete ţigarete marca Marlboro Gold, având banderole fiscale emise de autorităţile ucrainene, este de 27.334,00 lei.

În cauză s-a instituit măsura asiguratorie a sechestrului asupra autoturismului marca VW Sharan aparţinând inculpatului Alerguş Aurel, precum şi asupra sumelor de bani identificate în posesia inculpatei Nistor Olga, respectiv asupra sumelor de 100 de euro şi 344 lei, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin săvârşirea faptei” au comunicat procurorii Parchetului de pe lângă tribunalul Suceava.

6 luni mai târziu, s-au apucat din nou de contrabandă

Deşi erau cercetaţi penal pentru contrabanda descoperită în luna ianuarie, 6 luni mai târziu, Aurel Alerguş şi Olga Nistor au intrat din nou în colimatorul autorităţilor, din aceeaşi cauză.

Pe 14 iunie, pe la ora 20.30, poliţiştii oraşului Vicovu de Sus au oprit în trafic pe DJ 209 G, pe raza comunei Straja, un autoturismul Ford Galaxy, înmatriculat în străinătate. La volan, acelaşi Aurel Alerguş. În dreapta, nelipsita-i parteneră, Olga Nistor. În maşină, ascunse care încotro, din nou, ţigări de contrabandă.

„În urma verificărilor, în interiorul autoturismului, în diferite spaţii special amenajate (în aripa din partea stângă spate, în roata de rezervă montată sub portbagajul autoturismului, în locul special amenajat din spatele bordului autoturismului, sub capota autoturismului) au fost identificate 870 pachete ţigarete marca Marble ce nu aveau aplicate banderole fiscale” se menţionează în comunicat PTSV.

A doua oară, contrabanda cu ţigări a celor doi a adus statului român un prejudiciu de peste 10.000 de lei.

În mod firesc, şi de data aceasta, în vederea acoperirii prejudiciului cauzat prin săvârşirea faptei, s-a instituit sechestru pe maşina folosită pentru contrabandă, dar şi pe cei câţiva bănuţi găsiţi asupra inculpaţilor, respectiv 50 de euro şi 222 lei.

Odată finalizată ancheta procurorilor, judecarea celor două persoane vizate a fost preluată de judecători ai Tribunalului Suceava.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI