Jandarmii, la ceas aniversar

În săptămâna premergătoare aniversării Zilei Jandarmeriei Române (3 aprilie), la Şcoala de Subofiţeri Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni s-a instituit tradiţia omagierii veteranilor unităţii, eveniment emoţionant pentru foştii jandarmi care au rememorat faptele de arme din perioada carierei lor militare.

Pe 30 martie, activitatea festivă a debutat cu un Te Deum oficiat la biserica din incinta şcolii, unde au fost pomeniţi colegii de arme care s-au stins din viaţă, după care, într-un cadru solemn, au urmat alocuţiunile comenzii şcolii şi ale veteranilor. Totodată, comandantul şcolii, colonelul Marian Mircea Liviu, le-a acordat acestora diplome omagiale în semn de recunoştinţă pentru activitatea desfăşurată.

Un moment deosebit a fost prilejuit de trecerea în rezervă cu drept de pensie a încă doi colegi dragi care au activat în această unitate încă din perioada de debut a carierei lor: col. Suliman Doru şi lt.-col. Boico Vasile. Ei au fost felicitaţi de întregul colectiv al şcolii, moment în care şi-au asumat misiunea ca, în cadrul viitoarelor întâlniri, să fie liantul între generaţiile de jandarmi.

Vineri, 1 aprilie, în spiritul unei bune tradiţii, Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni a marcat importanţa unui moment istoric din viaţa armei, respectiv 166 de ani de la atestarea sa documentară la 3 aprilie 1850. Activităţile dedicate acestui eveniment au debutat cu mesajul de felicitare a personalului şcolii prezentat de comandant, urmat de alocuţiunile prof. Alexandru Rădulescu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava şi prof. Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni.

Lt.-col. Ipate Cristian, purtător de cuvânt al Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” Fălticeni, ne-a informat că doi ofiţeri şi trei subofiţeri au fost înaintaţi în gradul următor înaintea expirării stagiului minim, iar 25 de cadre au fost recompensate cu „mulţumiri”. Cu „evidenţiere de către comandant în faţa colegilor” au fost recompensaţi 14 elevi, cu „scrisori de mulţumire” – 14 elevi şi cu „mulţumiri” – 12 elevi din cadrul celor două batalioane de elevi jandarmi.

În afara activităţilor desfăşurate la sediul şcolii a fost organizat şi un punct de informare pe platoul din faţa sediului Primăriei Fălticeni, unde purtătorul de cuvânt şi reprezentanţi ai elevilor au împărţit celor interesaţi pliante şi exemplare din revista şcolii „Cuvânt şi faptă”, promovând astfel oferta educaţională a instituţiei, precum şi imaginea armei, dând posibilitatea doritorilor să afle, direct de la viitorii jandarmi, informaţii concrete din viaţa de zi cu zi a acestora.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: