Thermonet Suceava vrea să facă bani din măsurarea suprafeţei caloriferelor

> Aceasta, în condiţiile în care respectivele date ar putea fi solicitate de la societăţile care se ocupă de repartizarea costurilor pe bază de repartitoare, inclusiv de la Elsaco Botoşani, acţionar la Thermonet > Firma botoşăneană, specializată în sisteme de termoficare urbană, ar putea participa şi la licitaţia pentru înlocuirea gigacalorimetrelor de bloc, o afacere de 3,71 de milioane, conform Thermonet

Thermonet Suceava, societatea de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice introduce noi tarife la serviciile pe care beneficiarii de încălzire şi apă caldă în sistem centralizat vor fi obligaţi să le plătească. Acestea tarife se vor aplica începând cu 1 aprilie, o hotărâre în acest sens fiind aprobată de plenul deliberativului municipal. Potrivit noului act normativ, este vorba despre tarife complementare activităţii de transport, distribuire şi furnizare a energiei termice, iniţiatorul acestuia fiind Ion Lungu, primarul Sucevei. „Pe lângă preţurile şi tarifele pentru plata serviciilor de utilităţi publice, s-au propus, de către operatorul Thermonet Suceava, tarife privind prestarea unor servicii conexe serviciilor de utilitate publică, acestea putând fi stabilite, ajustate sau modificate prin hotărâre a deliberativului”, a declarat primarul Ion Lungu.

Conform legii, vizate sunt, printre altele, tarifele pentru eliberarea acordurilor şi avizelor; verificarea documentaţiilor tehnico-economice; expertizele tehnice, dar şi pentru service-ul instalaţiilor, contravaloarea acestora facturându-se şi încasându-se separat, de către operatorul de transport, distribuire şi furnizarea agentului termic. Astfel, Thermonet obţine instituirea tarifului de măsurare a suprafeţei radiante a corpurilor de încălzire, pentru un singur calorifer al consumatorilor casnici percepându-se 6,2 lei. În cazul agenţilor economici, pentru 1 până la 20 de calorifere tariful este de 75,69 de lei, ajungând la 171,54 de lei, în cazul celor cu 50 până la 100 de calorifere. Noul prestator al serviciului de transport energie vrea să facă bani din această activitate, încă de la prima lor întâlnire cu şefii de asociaţii de proprietari responsabilii firmei anunţând că au în vedere măsurarea suprafeţei radiante a tuturor caloriferelor branşaţilor la sistemul centralizat de termoficare.

Intenţia celor de la Thermonet este cel puţin inoportună, ţinând cont că, în ceea ce priveşte populaţia, pur şi simplu, ar putea solicita respectivele date de la societăţile care se ocupă de repartizarea costurilor pe bază de repartitoare. De altfel, una dintre aceste societăţi este Elsaco Botoşani, acţionar la Thermonet Suceava.

Firma botoşăneană, specializată în construirea, reabilitarea şi modernizarea sistemelor de termoficare urbană, ar putea participa şi la licitaţia organizată de Primăria municipiului Suceava pentru înlocuirea gigacalorimetrelor de bloc. Conform Thermonet, este vorba despre o afacere de 3,71 milioane de lei, sumă necesară pentru achiziţionarea celor 1.136 de aparate de măsură noi.

„Cu siguranţă, vom face o licitaţie. De asemenea, ne vom consulta şi cu asociaţiile de proprietari, să vedem şi punctul lor de vedere”, accentua, la momentul anunţării intenţiei, Ion Lungu, primarul municipiului Suceava.

În luna octombrie 2015, Thermonet Suceava, având ca acţionari pe Adrem Invest Bucureşti şi Elsaco Botoşani, a preluat în concesiune sistemul de transport, distribuire şi furnizare a agentului termic din Suceava după ce, la negocieri, s-a detaşat la criteriile privind aspectele tehnice, conducând în clasament cu un total de 312,68 de puncte, în faţa Transagent, firmă a autorităţilor locale care a acumulat doar 283,10 puncte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: