„Mi se pare că Suceava este un judeţ în concediu şi asta este foarte grav”

> Senatorul Gheorghe Flutur anunţă că va face o nouă interpelare pentru şoseaua de centură

 Preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PNL, senatorul Gheorghe Flutur, consideră că autorităţile trebuiau să înceapă deja lucrările la centura Fălticeniului şi la cea de-­a doua centură ocolitoare a Sucevei spre Ipoteşti cu ieşire pe DN 29 spre Botoşani, însă constată că „judeţul este în concediu”. „Îmi pare rău ce se întâmplă. Am fost preşedinte al Consiliului Judeţean, iar la Suceava veneau miniştri, secretari de stat şi parcă altfel se mişcau lucrurile. Mi se pare că Suceava este un judeţ în concediu şi asta este foarte grav” a declarat, joi, liderul liberalilor suceveni, în cadrul unei conferinţe de presă susţinută în aer liber, pe ruta ocolitoare a Sucevei la ieşirea din Şcheia spre Gura Humorului.

Flutur a anunţat că va face o nouă interpelare la Guvern, de data asta către primul ministru Dacian Cioloş, în care va arăta situaţia „extrem de gravă” de la Suceava generată de nefinalizarea şoselei de centură.

El a ţinut să sublinieze că în ultimii ani a făcut peste 17 interpelări privind şoseaua de centură a Sucevei, către toţi miniştrii transporturilor, aducând critici vehemente autorităţilor judeţene şi naţionale că nu au fost în stare să finalizeze investiţia.

Senatorul liberal a constatat că şoseaua de centură a Sucevei a devenit muzeu. „Nu mă simt deloc confortabil. Îmi aduc aminte că în 2008 a început construcţia acestei şosele de centură care trebuia să fie finalizată la sfârşitul lui 2012. Suntem în 2016 şi nu s-­a mai făcut nimic în ultimii patru ani. Am ales să fac aici această conferinţă de presă ca să atenţionez autorităţile judeţene şi naţionale că judeţul Suceava şi în special municipiul Suceava sunt ocolite de orice investiţie. Şoseaua ocolitoare nu înseamnă ocolirea cu investiţii a Sucevei. Din păcate, foarte multă lume se plânge că Suceava este un oraş prea aglomerat. Îţi ia o oră şi jumătate să-l traversezi pentru că tot traficul greu trebuie să treacă prin oraş” a spus Flutur.

El şi-a exprimat indignarea faţă de lipsa de reacţie a autorităţilor în acest caz, autorităţi care, în opinia sa, erau obligate să finalizeze investiţia pentru ca Suceava să iasă din izolare.

„Vreau să cer autorităţilor judeţene, în primul rând, dar şi celor naţionale, să grăbească lucrările la centura Sucevei. Afară sunt 15 grade, e cald, se putea lucra toată luna februarie pentru că nu a fost zăpadă, dar nu am văzut niciun utilaj. Nimeni nu face nimic, nu ţipă nimeni şi nu e în regulă. Traficul se descarcă la intrarea în Şcheia şi vedeţi că acum nu mai poţi intra în Şcheia dimineaţa şi seara.

Toate tirurile care vin din Rădăuţi, chiar dacă vin pe o parte din centură, se blochează la intrarea în Şcheia. S­au terminat 6 km de centură şi ar mai fi 15% de finalizat. Ceilalţi kilometri de centură stau să se deterioreze pentru că sunt aproape gata. Nu ştiu ce aşteptăm, pentru că trebuie doar turnat un covor asfaltic” a spus Flutur.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI