Printr-un proiect iniţiat de Asociaţia „Rădăcini şi Aripi” din Suceava

Va fi deschisă o şcoală a mamei

> În cadrul acesteia, gravidele vor învăţa „lucruri esenţiale” despre perioada de sarcină şi naştere

Pentru viitoarele mămici va fi deschisă, la Suceava, o „şcoală a mamei”, unde vor învăţa lucruri esenţiale despre perioada de sarcină, travaliu şi naştere, în cadrul proiectului „Şi eu voi fi mămică”, iniţiat de Asociaţia „Rădăcini şi Aripi” din Suceava, ne-a informat coordonatoarea proiectului, Alexandra Hlade. Primul curs va începe joi 31 martie, de la ora 18, la sediul Liceului cu Program Sportiv (LPS).

„Ideea proiectului a venit în contextul în care, la Suceava, mămicilor le e teamă de naşterea naturală, iar numărul cezarienelor este foarte mare. În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cadre medicale, ele au salutat proiectul acesta prin care mămicile sunt încurajate să nască natural şi să alăpteze copii. Am găsit la Spitalul Judeţean cadre medicale foarte receptive la idee şi asta mi-a dat curaj să încep”, ne-a spus Alexandra Hlade.

Din echipa care va susţine cursurile fac parte medicul obstetrician Petronela Vicoveanu, medicul neonatolog Adina Frenţi, medicul pediatru Roxana Gireadă şi asistenta medicală Lili Bălan, Spitalul Judeţean Suceava fiind partener în proiect, alături de LPS.

Coordonatoarea proiectului ne-a precizat că vor fi organizate şapte module de curs, fiecare de câte 70 de minute, distribuite pe mai multe săptămâni, iar la fiecare şedinţă 10-15 minute vor fi dedicate gimnasticii gravidei şi tehnicii de respiraţie în timpul travaliului.

„La şcoala mamei, gravidele vor primi informaţii esenţiale despre perioada de sarcină, travaliu şi naştere. De asemenea, viitoarele mămici vor afla şi alte lucruri utile: ce trebuie să conţină bagajul de spital, despre alimentaţia mamei în timpul alăptării, îngrijirea sugarului în primele 6 luni de viaţă, când trebuie solicitat medicul etc. În cadrul proiectului, oferim şi consiliere gratuită mămicilor aflate în criză de sarcină. Pentru femeile gravide aflate în ultimul trimestru de sarcină se va organiza o variantă de curs personalizată” ne-a mai spus coordonatoarea proiectului.

Primul curs se va referi la primele luni de sarcină, iar în cadrul modulului despre la alăptarea la sân Crina Coliban din Braşov, consultant în alăptare şi diversificare, va susţine o videoconferinţă.

Proiectul are şi alte „beneficii” pentru cursante, fiecare va primi o pernuţă pentru alăptat, va participa la o şedinţă foto şi va învăţa să croşeteze botoşei.

Taxa de înscriere este de 50 de lei pe modul, existând posibilitatea acordării unei reduceri de 20% pentru doamnele care plătesc toată taxa sau o plătesc în două rate.

Viitoarele mămici se pot înscrie la cursuri completând un formular pe care-l vor găsi la adresa web Voifimamica.com, sau pot solicita informaţii la adresa mamicisv@gmail.com şi la tel. 0770626278.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: