Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, sărbătorit cu mare fast în Spania la împlinirea a 80 de ani

Scriitorul peruan Mario Vargas Llosa, laureat al Premiului Nobel pentru Literatură, şi-a serbat împlinirea a 80 de ani de viaţă luni seara, la Madrid, în cadrul unei recepţii de gală la care au luat parte 400 de invitaţi de marcă din lumea politică şi artistică, alături de rude şi prieteni, relatează EFE şi presa din Spania.

Celebrul romancier se află într-o perioadă de excepţie a existenţei sale, marcate de un lung şir de succese de public, precum şi de critică. El şi-a lansat recent un nou volum, intitulat „Cinco esquinas”, iar de mai bine de un an este în centrul atenţiei publice şi pentru schimbarea radicală survenită în viaţa lui sentimentală.

Căsătorit prima dată cu Julia Urquidi, o mătuşă prin alianţă, Mario Vargas Llosa a divorţat în 1964 şi s-a recăsătorit un an mai târziu cu o verişoară, Patricia Llosa, cu care a avut trei copii, Alvaro (1966), Gonzalo (1967) şi Morgana (1974). În 2015, la scurt timp după ce a serbat nunta de aur, el şi-a făcut publică relaţia cu Isabel Preysler, cea care a fost prima soţie a celebrului cântăreţ Julio Iglesias. În vârstă de 65 de ani, ea este origine filipinezo-spaniolă şi este una dintre cele mai cunoscute personalităţi mondene din înalta societate spaniolă. A fost căsătorită de trei ori şi este mama a cinci copii, printre care se numără şi muzicianul Enrique Iglesias.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI