„Salvarea” are nevoie de încă 11 ambulanţe

> Serviciul de Ambulanţă Judeţean Suceava are în propriul parc 47 de ambulanţe, opt dintre acestea având deja norma de casare depăşită

Pentru a-şi desfăşura activitatea în condiţii optime, Serviciul da Ambulanţă Judeţean Suceava are nevoie de încă 11 „salvări”. „Necesarul pentru asigurarea transportului sanitar prespital ar însemna suplimentarea cu cinci ambulanţe de urgenţă şi şase ambulanţe de transport” se evidenţiază într-o informare a Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, semnată de directorul executiv Andrei Ianovici. Potrivit şefului DSP, la această dată SAJ Suceava are în propriul parc 47 de ambulanţe funcţionale, dintre care 30 de ambulanţe pentru urgenţe şi 13 ambulanţe de transport, cu precizarea că opt dintre acestea au norma de casare depăşită. La toate acestea se adaugă patru autoturisme pentru consulturi la domiciliu.

Statul de funcţii al unităţii, aprobat de Ministerul Sănătăţii, are 349 de posturi, acestea fiind ocupate în totalitate. Astfel, în structură sunt cuprinşi 20 de medici; 134 de lucrători din categoria personalului mediu sanitar; 133 de ambulanţieri-conducători auto; 36 de operatori-registratori de urgenţă; şapte muncitori şi 19 salariaţi TESA. „Însă pentru buna desfăşurare a activităţii de acordare a asistenţei medicale de urgenţă, conform normativului ar fi necesar un surplus de personal de 21 de medici, 26 asistenţi de medicali şi 55 de ambulanţieri-conducători auto” subliniază Andrei Ianovici.

Conform HG nr. 993/2013 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii, serviciile de ambulanţă judeţene sunt unităţi sanitare publice cu personalitate juridică, finanţate integral din bugetul de stat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: