Bălan cere ministrului transporturilor şi şefului CNADNR să găsească soluţii pentru „curba morţii” de pe DN 17

Deputatul PNL de Suceava Ioan Bălan a cerut, în Parlament, ministrului transporturilor, Dan Costescu, şi directorului general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, Cătălin Homor, să ia măsuri concrete în cazul aşa-numitei „curbe a morţii” de pe DN 17 din zona Şcheia, unde s­au produs mai multe accidente rutiere în urma cărora mai multe persoane au murit.

Într-o interpelare adresată ministrului transporturilor şi directorului general al CNADNR, deputatul PNL de Suceava a arătat că România se află în continuare în fruntea clasamentelor privind victimele înregistrate pe drumurile naţionale şi că unele acţiuni ale administratorilor drumurilor, care nu implică eforturi financiare considerabile, ar putea preîntâmpina producerea de accidente cu victime sau chiar decese.

Astfel, Ioan Bălan arată că pe DN 17, între Suceava şi Gura Humorului, în localitatea Şcheia, s­-au produs într-un timp scurt patru accidente rutiere soldate cu decese.

„În ciuda constatărilor lucrătorilor Poliţiei Rutiere potrivit cărora curba se află la capătul unui segment de drum pe care se rulează, de obicei, cu viteze ridicate, administratorul drumului nu a întreprins nici până astăzi noi măsuri care să conducă la creşterea siguranţei pe drumurile publice” a explicat Bălan.

El atrage atenţia că simpla amplasare a unui indicator de atenţionare sau a unui marcaj suplimentar nu va rezolva problema.

În aceste condiţii, deputatul PNL de Suceava cere ministrului transporturilor şi şefului CNADNR să îi transmită ce măsuri vor lua pe DN 17, astfel încât să crească siguranţa circulaţiei rutiere pe acest drum.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: