Activităţi educative organizate de SGA Suceava

Pe data de 22 martie se sărbătoreşte anual Ziua Mondială a Apei.

Tema anului 2016 a fost „Apa şi activităţile umane”, concentrându-se „asupra modului în care cantitatea suficientă şi de bună calitate a apei poate schimba viaţa angajaţilor şi calitatea mijloacelor de trai ale acestora şi poate chiar transforma societăţile şi economiile mondiale” aflăm dintr-un comunicat al SGA Suceava, semnat de directorul Daniel Drăgoi.

Sistemul de Gospodărire a Apei Suceava a marcat săptămâna trecută acest eveniment, prin desfăşurarea unor activităţi educative în scopul conştientizării importanţei pe care o are apa în viaţa fiecăruia.

Astfel, preşcolari ai Grădiniţei „ABC” Suceava din grupele „Pinocchio” şi „Albinuţele” au fost informaţi pe înţelesul lor despre importanţa apei în desfăşurarea în bune condiţii a activităţilor noastre de zi cu zi, despre unele măsuri de protecţie şi despre economisirea apei.

Elevii clasei a IX-a C ai Colegiului „Al. I. Cuza” Suceava au vizitat Laboratorul de Calitatea Apei din cadrul SGA, unde au asistat la efectuarea demonstrativă a unor analize fizico-chimice pe probe de apă, pentru a conştientiza rolul unei ape de calitate pentru sănătatea mediului înconjurător.

Seria activităţilor s-a încheiat cu proiectul „Apă pentru viaţă” organizat la Colegiul Naţional de Informatică „Spiru Haret” Suceava.

„Ziua Mondială a Apei este pentru gospodarii de apă un bun prilej de a atrage atenţia atât factorilor responsabili, cât şi opiniei publice să ia atitudine, să arate că le pasă şi că stă în puterea lor să schimbe ceva în protecţia împotriva epuizării şi degradării, pentru punerea în valoare şi utilizarea durabilă a resurselor de apă de suprafaţă şi subterană” declară Daniel Drăgoi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: