PSD Suceava 2020

Visul lui Nechifor ca o companie aeriană suceveană să opereze de pe Aeroportul Suceava prinde contur

> Primul avion, un Boeing 737-300, este aşteptat în zilele următoare

Primul avion al unei companii care să opereze de pe Aeroportul Suceava urmează să ajungă zilele viitoare la Suceava, fiind vorba de un Boeing 737-300, care va fi operat de compania Cobrex Trans.

Preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, declara în octombrie 2015, după redeschiderea Aeroportului Suceava, că visul său este ca aeroportul sucevean să fie bază pentru o companie aeriană care să opereze curse spre destinaţiile dorite de suceveni. El spunea la acea dată că oamenii de afaceri din judeţele Suceava şi Botoşani trebuie să integreze de acum în planurile lor de afaceri existenţa aeroportului pentru călătorii şi cargo, pentru export şi import şi că pentru segmentul de business şi de VIP vor fi servicii de calitate şi se va putea apela la ele.

Soluţia propusă de Cătălin Nechifor a fost apreciată de firmele Daily Group şi Cobrex Trans din Braşov, care au achiziţionat recent un avion de călători, un Boeing 737­-300 care să opereze de pe aeroportul sucevean.

Directorul Aeroportului Internaţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Ioan Măriuţa, a confirmat, ieri, că firma Cobrex Trans va avea ca bază Aeroportul Suceava şi va opera, pentru început, zboruri charter.

Potrivit acestuia, avionul achiziţionat de Cobrex Trans, un Boeing 737­-300 cu 148 de locuri, este în prezent pe Aeroportul Băneasa şi, după finalizarea procedurilor necesare, va fi preluat şi adus la Suceava de un echipaj de piloţi români.

El a adăugat că firma Cobrex Trans va începe să opereze zboruri regulate după ce va ajunge în ţară şi un al doilea avion, care urmează să fie achiziţionat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: