PSD Suceava 2020

Ajutor excepţional pentru producătorii suceveni de lapte

> Beneficiarii trebuie să fi livrat minim 5 tone de lapte, sprijinul financiar pornind de la 240 de euro > În ultimul an de cotă, în judeţ au dispărut peste 1.000 de producători şi două unităţi de procesare a laptelui

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA)  Suceava informează că, începând de pe 22 martie a.c., se depun cererile pentru acordarea ajutorului excepţional destinat fermierilor din sectorul laptelui şi produselor lactate.

Directorul executiv Iacob Vasile Caciur precizează că dosarele sunt verificate la Centrul Judeţean al APIA până pe 8 aprilie, iar pentru a beneficia de ajutorul financiar în cauză producătorii de lapte de vacă trebuie să îndeplinească, cumulativ, mai multe condiţii. Astfel, potenţialii beneficiari trebuie să fie înscrişi în sistemul cotelor de lapte la APIA, prin Compartimentul de administrare a cotelor de lapte, ca producători cu cote de livrări pentru anul de cotă 2014-2015, deţinând, în acelaşi timp, cotă de livrări la 31 martie 2015. Totodată, este obligatoriu ca producătorii interesaţi să aibă activitate, cât şi un contract încheiat cu un prim cumpărător pe o perioadă de minim 6 luni, valabil la data depunerii solicitării. Acesta din urmă va fi însoţit de cel puţin un document fiscal care să ateste livrarea laptelui, conform prevederilor contractuale. Nu în cele din urmă, producţia de lapte livrată pe beneficiar trebuie să fie de minim 5 tone de lapte în anul de cotă 2014-2015. Suma cuvenită fiecărui producător este de 240 de euro, pentru livrări cuprinse între 5 tone şi 20 de tone de lapte; 12 euro pe tonă pentru o cantitate de 20 tone până la 200 de tone; de 2.900 de euro pe beneficiar, în cazul producătorului care a livrat o cantitate de lapte mai mare de 200 tone.

Potrivit unei informări a APIA Suceava, la începutul lui 2016, în judeţul Suceava erau 49.171 de producători de lapte, faţă de 50.235, cu un an în urmă, în scădere cu 1.064 de producători. Totodată, erau înregistrate 22 unităţi autorizate pentru cumpărarea şi procesarea laptelui, cu două în minus în comparaţie cu începutul lui 2015.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: