PSD Suceava 2020

150 mc de lemn livraţi fără documente de un lemnar din Mălini

O societate de exploatare şi prelucrare a lemnului din localitatea Mălini are de dat înapoi statului material lemnos de peste 55.000 lei sau contravaloarea acestuia. Este vorba de exact 150,01 mc expediaţi din depozit, fără documente de provenienţă, mai multor firme.

Neregulile au ieşit la iveală în urma unui control pe care poliţiştii suceveni ai Biroului de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi specialişti ai Gărzii Forestiere l-au făcut la gaterul de la Mălini în data de 23 martie a.c.

Pe lângă confiscarea de către autorităţi a materialului lemnos în contravaloarea celui expediat ilegal, societatea comercială a fost sancţionată contravenţional cu o amendă de 5.000 lei, pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 171/2010.

Controale dese, sancţiuni cu nemiluita

Menţionăm că acţiunile de control ale poliţiştilor suceveni ce vizează prevenirea şi sancţionarea delictelor silvice s-au intensificat în ultima perioadă, fiecare dintre acestea finalizându-se cu stabilirea de fapte ilegale. Fie că este vorba de tăieri ilegale în fondul forestier, de transportul fără documente de provenienţă şi transport sau de comercializare ilegală, aceste verificări se finalizează cu sancţiuni de zeci de mii de lei şi confiscări consistente de material lemnos.

Potrivit unui comunicat al IPJ Suceava, un alt control pe această temă, desfăşurat în zilele de 22 şi 23 martie, de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Biroul de Combatere a Delictelor Silvice Suceava şi Garda Forestieră nu a făcut excepţie. Au fost verificate zece societăţi comerciale şi transportatori de material lemnos, fiind aplicate opt sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 21.000 lei. În aceeaşi perioadă, şi în aceeaşi formaţie, alte echipe de control specializate în detectarea delictelor silvice au confiscat circa 100 mc de lemn fără documente legale, după verificări efectuate în fondul forestier, la societăţi comerciale de profil şi în trafic.

Pe 22 martie, o firmă din Timişoara cu punct de lucru la Slatina a fost amendată cu 10.000 lei pentru că a vândut, fără avize de însoţire, peste 71 mc de lemn în valoare de 12.000   lei, agentul comercial fiind obligat să renunţe şi la contravaloarea cantităţii de marfă vândută în condiţii ilegale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: