Pirotehniştii de la ISU Suceava şi Neamţ au înlăturat pericolul căderii pietrelor pe DN 18

> Traficul pe ambele sensuri între Iacobeni şi Borşa a fost reluat de ieri, de la ora 11

 Echipele pirotehnice ale ISU Suceava şi ISU Neamţ au detonat circa 100 mp de stâncă, pe DN 18, între localităţile Cârlibaba şi Ciocăneşti. Bucata de versant a fost detonată electric cu 16 kg de dinamită şi două capse detonatoare, drumul fiind apoi degajat resturile stâncoase.

Din motive de securitate, autorităţile sucevene au închis traficul, marţi dimineaţă, pe tronsonul Iacobeni – Borşa al DN 18, din cauza pietrelor care cădeau de pe versant, la kilometrul 200.

Fiind posibile noi prăbuşiri, a fost necesară intervenţia pirotehniştilor de la ISU, desfăşurată ieri dimineaţă, la prima oră. Toată bucata de stâncă instabilă a fost aruncată în aer, astfel că la ora 9 circulaţia pe DN 18 a fost reluată pe un singur sens, iar de la ora 11, pe ambele sensuri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!