O echipă de consilieri locali PSD, condusă de Tiberius Brădăţan, a identificat terenul pentru un parc industrial în Suceava care să genereze locuri de muncă

Social-democraţii suceveni au identificat o suprafaţă de teren de aproximativ 100 ha pe care s-­ar putea amenaja un viitor parc industrial al Sucevei.

O delegaţie formată din candidatul PSD pentru Primăria Suceava, consilierul local Tiberius Brădăţan, senatorul Ovidiu Donţu şi consilierii Vasile Mocanu, Eugen Girigan, Cornel Grosar şi Adrian Păduraru s-­a deplasat în zona Termica pentru a identifica terenurile pe care municipalitatea le are la această societate şi pe care s­-ar putea amenaja un parc industrial.

După întâlnire, candidatul PSD pentru Primăria Suceava Tiberius Brădăţan a arătat că în urma analizelor făcute cu specialiştii a fost identificată o zonă de circa 100 ha de teren, suprafaţă care ar putea fi eliberată de construcţii şi care s-­ar putea constitui în acest parc industrial, în care investitorii să beneficieze de scutiri de taxe şi impozite cum ar fi cele privind impozitul pe teren şi pe clădire.

Brădăţan a explicat că această zonă poate fi transformată rapid într-o zonă atractivă pentru investitori care să creeze locuri de muncă.

„Aici, la Termica, putem crea o zonă cu facilităţi pentru investitori. Am vizitat recent un parc industrial la Bistriţa ce a fost realizat de la zero, fiind nevoie de mult timp şi de o investiţie foarte mare pentru a putea avea acele facilităţi pe care noi le avem deja aici” a declarat Tiberius Brădăţan.

El a subliniat că scopul principal al deschiderii unui parc industrial în zona Termica este acela de a oferi locuri de muncă cetăţenilor Sucevei.

„Toţi cei care vor veni pe această platformă industrială vor avea dorinţa să se dezvolte, să producă şi să facă profit. Şi pentru aceasta vor crea şi locuri de muncă” a declarat Brădăţan.

El a mai spus că în perioada următoare va fi realizat un studiu de fezabilitate care să arate cu exactitate care sunt suprafeţele de teren care pot fi folosite şi modul în care poate fi parcelată întreaga suprafaţă.

Candidatul PSD pentru funcţia de primar al Sucevei a arătat că, în condiţiile în care terenul este în proprietatea primăriei, amenajarea parcului industrial s-­ar putea realiza cu un efort minim.

Pe de altă parte, Tiberius Bărădăţan a explicat că parcuri industriale de dimensiuni mai mici s-­ar putea amenaja în zona metropolitană Suceava, urmând ca împreună cu primarii din celelalte localităţi să identifice suprafeţe de cel puţin 10 ha.

„Putem forma un grup de parcuri industriale pe care să se dezvolte pe diferite categorii de investiţii activităţi lucrative. Putem vorbi de industria alimentară, de industrie uşoară, producătoare de maşini şi de componente de maşini, sau de depozitare” a mai spus Brădăţan.

El a mai declarat că a venit momentul ca Legea parcurilor industriale să fie aplicată şi în judeţul Suceava.

Prezent alături de Tiberius Brădăţan, consilierul local Vasile Mocanu a precizat că municipalitatea suceveană are, la Termica, „o comoară ascunsă aparent în cenuşa de la această societate”. Mocanu a făcut referire la faptul că Termica are o suprafaţă importantă de teren acoperită cu cenuşa rezultată de la arderea cărbunilor, teren care, după ecologizare, va putea fi folosit în cadrul acestui parc.

„În noul parc industrial vom putea oferi investitorilor parcele gata echipate, ceea ce ne arată că acest viitor parc este din start mai bine echipat decât cel care s­-a construit la Bistriţa şi care este foarte bun şi atractiv pentru investitori” a declarat Vasile Mocanu.

Nu în ultimul rând, consilierul local PSD Eugen Girigan a spus la rândul său că deschiderea unui parc industrial pe terenurile municipalităţii de la Termica ar avea numeroase avantaje, făcând referire în principal la utilităţile existente.

„În primul rând, utilităţile sunt la o distanţă foarte mică. Termica a avut utilităţi suficiente pentru a satisface cerinţele unui parc industrial în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, canalizarea, alimentarea cu energie electrică, cu gaze sau o cale ferată. De asemenea, în această incintă sunt o serie de bunuri care pot fi folosite şi pentru activitatea parcului industrial, având în vedere că sunt rezervoare de combustibili foarte mari, rezervoare de apă potabilă şi de apă industrială etc.” a spus Girigan. El a atras atenţia că toate aceste bunuri nu trebuie distruse, pentru a putea fi folosite în noul parc industrial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: