După eşecul cu proiectul „Capitală europeană a culturii“

Municipiul Suceava este invitat să participe la programul „Oraşe europene“

> „Prin candidatura oraşului dumneavoastră aţi reuşit să creaţi o legătură solidă între administraţia locală şi sectorul cultural” se arată în scrisoarea ministrului culturii, Vlad Alexandrescu

Municipiul Suceava va depune un proiect de finanţare în cadrul programului „Oraşe europene”, lansat de Ministerul Culturii, a anunţat, ieri, primarul Ion Lungu. Şeful municipalităţii sucevene susţine că în program sunt admise proiectele prezentate cu prilejul competiţiei pentru adjudecarea titlului de Capitală europeană a culturii în 2021.

„După ce nu ne-am calificat la «Suceava – Capitală europeană a culturii», suntem invitaţi, pe data de 4 aprilie, la Ministerul Culturii, în cadrul programului «Oraşe europene»” a precizat Lungu.

Programul va sprijini cel puţin o iniţiativă de dimensiune europeană din dosarul de candidatură, cum ar fi organizarea de programe cu finanţare din fonduri europene pe probleme de management cultural, elaborarea unui catalog de promovare care să contureze profilul şi identitatea culturală ale oraşului, sau de iniţiere a unui proiect de promovare a filmului românesc.

„Prin candidatura oraşului dumneavoastră aţi reuşit să creaţi o legătură solidă între administraţia locală şi sectorul cultural, pe care vă încurajăm să o susţineţi în continuare pentru a pune în valoare rolul fenomenului cultural în dezvoltarea socială şi economică a comunităţii dumneavoastră” se precizează în scrisoarea semnată de Vlad Alexandrescu, ministrul culturii.

În acest sens, Ion Lungu este de părere că la Ministerul Culturii, spre susţinere financiară, ar trebui înaintat Festivalul naţional al şcolilor de teatru. „Voi avea o discuţie cu Asociaţia culturală «Suceava 2021». În măsura care cei de la Ministerul Culturii vor să ne sprijine cu finanţare, ne-am propus să organizăm, şi în acest an, Festivalul internaţional de teatru pentru tineret. Nu ne comparăm noi cu Sibiul, dar este un început şi cred că poate fi un proiect care să stimuleze activitatea teatrală în Suceava, mai ales în perspectiva în care avem şi noi acest teatru în formare, «Matei Vişniec»” a declarat Ion Lungu.

Festivalul naţional al şcolilor de teatru se va desfăşura la Suceava, în perioada 2-11 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: