Asfaltări de peste 2,2 milioane de euro pe cinci străzi din Europa, nou cartier din Suceava

> Primii ţăruşi de delimitare a cartierului destinat tinerilor în vârstă de până la 35 de ani au fost bătuţi de edilul-şef Ion Lungu pe 9 mai 2012, de Ziua Europei > La acea dată, municipalitatea a repartizat 142 de loturi de casă, denumirea atribuită cvartalului venind „ca o recunoaştere pentru finanţările europene accesate de la Uniunea Europeană”

 Primăria Suceava lansează în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) licitaţia pentru desemnarea executantului lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere din cartierul Europa.

„A fost întocmită documentaţia, aceasta este dată în SEAP, pentru drumuri şi parcări în cartierul de locuinţe pentru tineri Europa. Sunt convins că, în perioada ce mai scurtă de timp, vom demara lucrările în zonă” a spus ieri Ion Lungu.

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la circa 2,2 milioane de euro, la care se adaugă TVA. Astfel, asfaltate se preconizează a fi cinci străzi, respectiv Paris, Viena, Madrid, Londra şi Berlin.

În 2015, pe Dealul Tătăraşi au fost amenajate reţelele de apă şi reţelele canalizare, în pregătire fiind documentaţia pentru înfiinţarea reţelelor de alimentare cu energie electrică.

„Vrem să demarăm şi acest proiect de amenajare a drumurilor şi a parcărilor din cartier, în aşa fel încât cei care au aprobări acolo să poată avea acces şi să poată construi” a precizat şeful municipalităţii sucevene.

Edilul-şef a mai subliniat că a mizat şi pe fondurile care puteau fi încasate de pe urma vânzării terenurilor către beneficiarii care şi-au ridicat locuinţe în primul cartier de acest fel, respectiv cel denumit Tinereţii. „Nu s-a vândut nicio suprafaţă de teren. Sigur, preţul este unul al pieţei, dar mai aşteptăm”, s-a arătat decepţionat Ion Lungu.

Primii ţăruşi de delimitare a noului cartier Europa, destinat tinerilor în vârstă de până la 35 de ani, au fost bătuţi de şeful executivului sucevean, pe 9 mai 2012, de Ziua Europei. La acea dată, municipalitatea a repartizat 142 de loturi de casă pe Dealul Tătăraşi, primarul declarând că denumirea atribuită cvartalului vine ca o recunoaştere pentru finanţările europene accesate de la Uniunea Europeană. De precizat este că beneficiază de loturi de câte 300 mp tinerii de maxim 35 de ani, care nu au avut sau nu deţin o locuinţă ori teren proprietate personală „pretabil” la ridicarea unei case. La data depunerii cererii, a trebuit ca cei în cauză să facă dovada existenţei unui cont bancar cu minim 5000 de euro sau a posibilităţii contractării unui credit de această mărime. Legea nr. 15 din 2003 stipulează că beneficiarul terenului pentru construirea unei locuinţe proprietate personală este obligat să înceapă ridicarea acesteia în termen de un an de la data atribuirii suprafeţei şi să o realizeze cu respectarea reglementărilor referitoare la autorizarea executării construcţiilor. Primăriei îi revine obligaţia finanţării lucrărilor de amenajare a infrastructurii rutiere, introducerii utilităţilor de apă şi canalizare, precum şi a reţelelor de gaze naturale şi energie electrică. Un alt cartier de acest gen este amenajat pe Dealul Mănăstirii Teodoreni, acesta purtând denumirea de cartierul Tinereţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: