Poveste de succes în Saxonia

Firma Holzindustrie Schweighofer creează noi locuri de muncă

La doar şase luni după achiziţionarea fabricii, firma Holzindustrie Schweighofer introduce schimburi suplimentare la fabrica de cherestea din Kodersdorf, Germania, creând aproximativ 60 de noi locuri de muncă. Fabrica din Saxonia se remarcă prin capacitatea sa de a asigura o aprovizionare constantă cu materii prime, ceea ce, în calitate de furnizor, îi permite să aducă o contribuţie semnificativă la alte unităţi de procesare ale firmei Holzindustrie Schweighofer.

În urma achiziţiei fabricii de cherestea din Kodersdorf, firma Holzindustrie Schweighofer a optimizat cu succes utilizarea capacităţilor sale existente. Începând din 14 martie 2016, fabrica de cherestea şi-a extins programul de lucru, de la două la trei schimburi, iar la programul de lucru al secţiei de rindeluire se va adăuga cel de-al patrulea schimb. În contextul acestui proces, firma Holzindustrie Schweighofer va mări numărul angajaţilor fabricii din Saxonia, care este specializată în prelucrarea lemnului de răşinoase, cu circa 20 de procente (sau aproximativ 60 de noi locuri de muncă).

“Fabrica din Kodersdorf are o forţă de muncă calificată şi este amplasată în mod favorabil în zona de frontieră triplă, dintre Germania, Polonia şi Republica Cehă. Această locaţie este, de asemenea, o poziţie excelentă pentru a aproviziona pieţele de cherestea din Europa de Vest. Datorită unei furnizări constante de materie primă şi a unei baze excelente de furnizori, fabrica aduce acum şi o contribuţie semnificativă, în calitate de furnizor, la activităţile noastre de producţie din România”, afirmă Georg Erlacher de la firma Holzindustrie Schweighofer, explicând evoluţiile pozitive ale societăţii.

În prezent, firma Holzindustrie Schweighofer livrează din Kodersdorf, Germania, în România, o cantitate de aproximativ 5.000 până la 6.000 m3 de lemn. Instalaţiile de prelucrare din România produc o varietate de produse de mare valoare, inclusiv grinzi lamelare utilizate în special în construcţia de case. Ca material flexibil şi extrem de robust, panelul este deseori folosit în fabricarea mobilei. Panourile de cofraj sunt folosite la construcţiile din beton, iar lambriurile şi duşumelele pot fi găsite în marile magazine de materiale de construcţii.

Holzindustrie Schweighofer achiziţionează din România doar 11% din volumul de lemn recoltat anual, restul materiei prime fiind asigurat din importuri. În prezent, aproape 50% din lemnul cumpărat şi prelucrat de Holzindustrie Schweighofer provine din import, din ţări precum Ucraina, Belarus, Slovacia, Slovenia, Bulgaria, Rusia, Ungaria, Serbia, Bosnia, Polonia, Lituania, Austria, Croaţia, Cehia, compania importând, mai nou, şi cherestea din Germania. Acest lemn este ulterior prelucrat în ţară, cu forţă de muncă locală, astfel că i se adaugă plusvaloare şi generează sume importante pentru bugetul local şi cel al statului român sub formă de taxe şi impozite. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: