Şah rapid la Shopping City

În zilele de 7 şi 8 mai a.c., la Shopping City Suceava se vor desfăşura două concursuri de şah rapid open, cu alocarea unui timp de gândire de câte 15 minute de jucător. Copiii nu vor achita taxa de participare, iar seniorii vor achita o taxă de 10 lei de persoană.

Pe 7 mai, la categoria copii, se vor organiza două grupe, pentru care şedinţa tehnică se va desfăşura la ora 10, urmând ca runda 1 să înceapă de la ora 10.30.

Grupa 1 va cuprinde copii cu vârstele de 6-8 ani, 8-10 ani, 10-12 ani şi 12-14 ani. Concursul se va desfăşura în sistem elveţian, pe durata a şase runde, cu câte 15 minute de jucător.

Grupa 2 va cuprinde copii cu vârsta 14-16 ani şi 16-18 ani, în sistem elveţian sau turneu, dacă numărul de participanţi este mic. Se vor disputa şase runde cu alocarea a 15 minute de jucător.

Premiile sunt asigurate de Shopping City Suceava, constând în vouchere, şi vor fi acordate fiecărui grup de vârstă anunţat mai sus, astfel: locul 1, voucher de 50 lei; locul 2, voucher de 30 lei; locul 3, voucher de 20 lei.

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Suceava va acorda diplome şi medalii, fiind posibilă şi acordarea a câte unei cupe câştigătorilor grupelor.

Clubul Sportiv Şah Suceava va pune la dispoziţie, pentru buna desfăşurare a concursului, 16 ceasuri electronice, 23 de jocuri de şah şi table, precum şi aparatura necesară desfăşurării competiţiei.

Domnul ing. Radu Cătălin Chirilă, din Bucureşti, arbitru internaţional de şah, maestru al sportului, în calitate de autor, ne-a transmis electronic lucrarea sa „Exerciţii metodice de învăţare a jocului de şah”, din care vom realiza câteva exemplare, printr-o colaborare între Clubul Sportiv Şah şi Shopping City Suceava, ce vor fi oferite, cu acordul său, sub formă de premiu.

Pe 8 mai se va desfăşura concursul pentru seniori. Şedinţa tehnică se va face la ora 10, iar ora începerii concursului va fi 10.30.

Se vor disputa şapte runde în sistem elveţian, cu alocarea a câte 15 minute de jucător. Taxa de participare este de 10 lei de jucător. Premiile, oferite de Shopping City Suceava, vor fi după cum urmează: pentru locul 1, voucher de 150 lei; locul 2, voucher de 100 lei; iar locul 3, voucher de 50 lei. Din suma rezultată din taxele de participare, 30% va reveni ocupantului locului 1, 20% celui de pe locul 2 şi 10% celui de-al treilea clasat. 40% rămâne la dispoziţia CS Şah Suceava, suma urmând a fi evidenţiată în actele contabile pe bază de chitanţă fiscală.

Concursurile vor respecta Regulamentul jocului de şah aprobat de Federaţia Internaţională de Şah, versiunea 2014, la care precizez că o mutare neregulamentară atrage pierderea partidei, cu precizarea suplimentară că o mutare neregulamentară este considerată a fi terminată în condiţia în care jucătorul în cauză a apăsat pe ceasul propriu. Astfel, dacă mutarea neregulamentară a fost efectuată pe tablă, însă cel care a efectuat mutarea nu a oprit ceasul propriu, nu este motiv de pierdere a partidei, ci numai după ce jucătorul a oprit ceasul propriu.

Organizatorii concursurilor vor fi Clubul Sportiv Şah Suceava şi ziarul Crai nou, ce asigură mediatizarea concursului.

Având în vedere că la ediţia precedentă, din 27-28 februarie a.c., au fost mulţi jucători, 42 copii şi 29 seniori, recomand, în special la copii, ca cei ce posedă materiale sportive de şah regulamentare, să vină la concurs cu ele. În situaţia când numărul de participanţi va depăşi capacitatea meselor, programarea la joc va fi făcută în măsura posibilităţilor.

Regulamentul de desfăşurare al concursului va fi în sala de joc şi va fi adus la cunoştinţa participanţilor cu ocazia şedinţei tehnice. (ANDREI GHILEA, preşedintele CS Şah Suceava)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: