Unsprezece elevi din judeţ s-au calificat pentru Olimpiada naţională de limbi romanice

Cei mai buni 11 elevi suceveni la franceză şi spaniolă vor participa la faza naţională a Olimpiadei de limbi romanice de la Piatra Neamţ.

Şapte elevi s-au calificat la franceză, iar alţi patru elevi au fost cei mai buni la spaniolă. Astfel, la limba franceză s-au calificat elevii Armand Viorel Ilaş, Şcoala Gimnazială Nr. 1 din Gura Humorului; Denisa Ştefania Luca, Şcoala Gimnazială „Aurelian Stanciu” din Salcea; Alina Doboş şi Alexandra Florea, Colegiul Naţional „Petru Rareş”; Larisa Lupu, Colegiul Naţional „Nicu Gane” Fălticeni; Ruxandra Demetra Neculau, CN „Nicu Gane” Fălticeni; Maria Simota, CN „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuţi.

La limba spaniolă s-au calificat elevii Daniela Cristiana, Dîrţu şi Mihaela Diaconescu, CN „Petru Rareş”; Sabina Roberta Hopulele şi Miruna Andreea Cornaschi, ambele de la CN „Ştefan cel Mare”.

Etapa judeţeană a Olimpiadei de limbi romanice s-a desfăşurat la Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului, la proba scrisă la franceză fiind prezenţi 40 de elevi de gimnaziu (clasele a VII-a şi a VIII-a) şi 52 de elevi la secţiunea liceu (clasele a IX-a şi a XII-a). La proba scrisă de limba spaniolă au participat 11 elevi de liceu (clasele a IX-a şi a XII-a). La proba orală a Olimpiadei de limbi romanice (franceză, spaniolă), au participat doar elevii claselor a XI-a şi a XII-a. Etapa naţională va avea loc în perioada 18-22 aprilie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: