Bărbat mort în casă, intoxicat cu fum

 > Este a treia persoană din judeţ, de la începutul anului, care moare în timpul unui incendiu

Un bărbat de 67 de ani, din satul Bănceşti, comuna Muşeniţa, a decedat ieri dimineaţă în casa lui, cuprinsă de flăcări.

Pompierii militari ai Gărzii de Intervenţie Siret l-au găsit, deja fără viaţă, întins pe podea, după ce se intoxicase cu fumul degajat în incendiu.

Focul de la Bănceşti a fost anunţat prin 112 la ora 6.50, la faţa locului intervenind, cu cinci autospeciale, militarii de la Siret, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Muşeniţa.

La faţa locului ardea violent casa omului, construită din lemn, cu pericol de propagare la un autoturism, o anexă gospodărească şi la locuinţa învecinată.

Intervenţia a fost dificilă, incendiul fiind alimentat din plin cu lemnul din care era construită casa, dar şi de bunurile combustibile din interior.

După ce au scos corpul proprietarului din casă, pompierii au lucrat sub ameninţarea unei explozii ce putea surveni oricând de la una dintre cele trei butelii găsite în locuinţă. Salvatorii au reuşit însă să le scoată la timp, să le răcească şi să înlăture astfel pericolul.

Casa a ars în mare măsură, iar ce a rămas nu mai poate fi folosit. Potrivit unui comunicat al ISU Suceava, s-au distrus astereala acoperişului, din lemn şi şindrilă, pe 100 mp, şi diferite materiale depozitate în pod. Au ars suprafeţe din planşeul casei, pereţi şi bunuri din interior. Alţi 100 mp de planşeu, pereţi, duşumele, s-au degradat din cauza flăcărilor. Căldura mare degajată de incendiu a afectat vopseaua şi piese din plastic ale autoturismului parcat în curte.

Pompierii au stabilit ca fiind cauză probabilă a izbucnirii incendiului jarul sau scânteile căzute din soba cu acumulare de căldură.

Trei persoane decedate ca urmare a intoxicării cu monoxid de carbon

Bărbatul de 57 de ani din satul Bănceşti este a treia persoană din judeţul Suceava care a decedat, în acest an, intoxicată cu monoxid de carbon în incendii izbucnite în locuinţe.

La mijlocul lunii februarie, intervenind la un incendiu la o casă din satul Bodnăreni, com. Arbore, pompierii au găsit în propria locuinţă corpul unui bărbat de 92 de ani. Cel mai probabil, în timp ce dormea, plapuma cu care era acoperit s-a aprins de la plita încinsă, iar focul mocnit, cu degajări masive de gaz toxic, i-a provocat decesul.

L-a începutul lunii martie, a pierit, aproape în acelaşi fel, un bărbat de 53 de ani din satul Lipoveni, com. Mitocu Dragomirnei. Acesta adormise cu ţigara aprinsă şi, astfel, au luat foc aşternuturile de pe pat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: