Andrei Gag a cucerit medalia de aur la Cupa Europei la aruncări lungi

La finele săptămânii trecute, la Arad, s-a desfăşurat Cupa Europei la aruncări lungi. La competiţie au luat startul 177 de atleţi din 37 de ţări în probele de aruncarea greutăţii, aruncarea ciocanului şi aruncarea suliţei la categoriile seniori şi tineret sub 23 de ani.

Confirmând forma bună din acest debut de an, sportivul Andrei Gag, legitimat la CSM Arad – CSU Suceava a reuşit să se impună în proba de aruncarea greutăţii cu o performanţă de 20,68 metri, depăşindu-i pe portughezul Tsanko Arnaudov şi pe italianul Sebastiano Bianchetti.

Atletul pregătit de Ion Zanfirache, calificat deja la Olimpiada de la Rio de Janeiro, va participa în perioada următoare la Campionatele Mondiale de sală care vor avea loc la Portland în SUA.

La Campionatele Mondiale de atletism indoor de la Portland (SUA), care se vor desfăşura între 17 şi 20 martie, România va fi reprezentată de 12 sportivi (2 la masculin şi 10 la feminin), care au îndeplinit cerinţele Federaţiei internaţionale (IAAF).

Cei 12 atleţi care vor fi prezenţi la Portland (Oregon) sunt Marian Oprea (triplusalt), Andrei Gag (greutate), la masculin, iar la feminin, Andreea Panţuroiu şi Carmen Toma, la triplusalt, Alina Rotaru, la lungime, Claudia Bobocea, la 1.500 m şi Bianca Răzor, la 400 m, dar şi în cadrul ştafetei de 4×400, pentru care mai fac deplasare Adelina Pastor, Mirela Lavric, Andreea Mikloş, Sanda Belgyan şi Anamaria Ioniţă.

„Obiectivul nostru este obţinerea unei medalii şi cât mai multe alte prezenţe în finalele probelor respective”, a declarat Ion Sandu, preşedintele FRA.

De altfel, organizatorii au anunţat premii substanţiale pentru sportivii care ocupă unul dintre primele şase locuri, în ordine 40.000, 20.000, 10.000, 8.000, 6.000 şi 4.000 dolari, cu aceleaşi sume fiind recompensate şi ştafetele. În plus, este prevăzut un bonus de 50.000 dolari la realizarea unui record mondial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: