PSD Suceava 2020

„Lumea lui Creangă”

> Festival-concurs de interpretare pentru copii, Câmpulung Moldovenesc, ediţia a II-a, 1 martie 2016

 În fiecare an, în prima zi de Mărţişor, îl cinstim pe unanim recunoscutul voievod al povestirii şi al umorului românesc, Ion Creangă. Începând cu anul 2015, oraşul de sub Rarău e mai bogat cu un festival. Concursul de interpretare „În lumea lui Creangă”, ajuns la a doua ediţie, este materializarea iniţiativei reputatului şi inimosului actor Constantin Tiron. Organizat sub patronajul Primăriei municipale Câmpulung Moldovenesc, de Cenaclul de literatură şi umor „Ţara de Sus”, Cenaclul „Nectarie” din Vama, revista „Dulce Bucovină” şi având ca parteneri media Radio Iaşi, „Monitorul de Suceava” şi „Tele Moldova” Iaşi, iar ca partener de proiect Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc, festivalul-concurs se adresează elevilor claselor II-VI din şcolile din municipiul Câmpulung Moldovenesc şi din comunele învecinate.

festival lumea lui creangaŞi în acest an, festival a fost un succes. Pe scena Colegiului Naţional „Dragoş Vodă”, instituţia gazdă, s-au întrecut elevi de la trei şcoli câmpulungene, dar şi din şcolile gimnaziale din Vama, Frumosu, Panaci şi Fundu Moldovei. În afara concursului au evoluat pe scenă formaţia de teatru a Grupului Şcolar Gura Humorului, sub îndrumarea prof. Marian Călinescu, şi umoristul Gheorghe Solcanu, membru al Cenaclului „Nectarie”.

Toţi cei unsprezece concurenţi au fost la înălţime, demonstrându-şi talentul şi etalând cu mândrie portul popular impus de rolul interpretat (cei mai mulţi „jucându-l” chiar pe nemuritorul Nică), astfel că juriul, format din dl ing. Mihăiţă Negură, primarul municipiului, dl Constantin Tiron, actor şi umorist, dna Artemizia Ignătescu, scriitor şi publicist, dl Ioan Mugurel Sasu, scriitor, preşedinte al Cenaclului „Nectarie”, dl Ioan Iţco, redactor-şef la revista „Dulce Bucovină”, dna prof. Maria Ghiţă, bibliotecar la Colegiul „Dragoş Vodă”, şi dna Luminiţa Ignea, bibliotecar la Biblioteca municipală, secretar al juriului, a avut o misiune destul de dificilă în stabilirea unei ierarhii.

Baes Madalina ElenaS-au clasat pe podium, după cum urmează: premiul I, Băeş Mădălina Elena de la Şcoala Gimnazială „Iorgu G. Toma” din Vama; premiul al II-lea, Lazăr Mircea de la Şcoala Gimnazială „Ion Şuhane” din Frumosu; premiul al III-lea, Roman Rareş de la Şcoala din Vama; premiul special al juriului Ion Poenari de la Şcoala Gimnazială „Dimitrie Gusti”. Au mai fost distinşi cu premii speciale: Aneci David de la Şcoala Gimnazială „Teodor Ştefanelli” Câmpulung Moldovenesc – premiul de excelenţă al Cenaclului „Nectarie”; Sfarghiu Traian şi Popescu Adrian de la Şcoala Gimnazială „George Voevidca” Câmpulung Moldovenesc; Ilk Georgiana şi Dascălu Mihaela de la Şcoala din Panaci; Ferar Alexandru şi Oprea Marcel de la Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc.

Toţi profesorii îndrumători au primit diplome de excelenţă în semn de apreciere pentru munca depusă în pregătirea elevilor concurenţi.

Încântaţi sau dezamăgiţi, toţi elevii din competiţie au promis că vor reveni la anul încă mai pregătiţi, iar organizatorii speră într-o şi mai largă participare şi într-o viaţă lungă pentru festivalul-concurs care va prilejui multor generaţii de acum înainte cunoaşterea şi preţuirea „Lumii lui Creangă”. (L.I.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: