PSD Suceava 2020

În memoria martirilor neamului

 Astăzi, în Sfânta zi de 9 martie, Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici şi Luptători Anticomunişti comemorează martirajul celor ce au murit în închisorile comuniste, în lagărele şi coloniile de muncă cu regim de exterminare.

Dacă istoria ar fi parcurs o albie normală, ţara noastră ar fi avut oameni de elită, am fi trăit după codul normal al înaintaşilor noştri şi nu am avea o criză de oameni cinstiţi, patrioţi cu o înaltă ţinută morală.

Bucovina a fost colţul de ţară care a dat cele mai multe victime, ucise, deportate în Siberia, la minele de plumb şi de uraniu, acolo unde probabilitatea de a supravieţui era minimă. Ne amintim şi de partizanii din munţii noştri, care, în speranţa unei existenţe mai bune, au murit cu arma în mână în luptă cu securitatea regimului represiv, jertfindu-se pentru neam şi ţară.

Ne rugăm astăzi şi pentru martirii din minele de plumb din Maramureş, de la canalul Dunărea – Marea Neagră, din coloniile de muncă forţată din bălţile Brăilei, de pe şantierele de exterminare de pe întreg cuprinsul ţării şi pentru cei ucişi în timpul torturilor anchetelor securităţii şi din penitenciare.

Istoria noastră încă ţine sub tăcere această perioadă cruntă suferită de ţara şi poporul nostru, elevii şi tineretul necunoscând ororile regimului comunisto-bolşevic.

Martirii noştri au trăit şi au murit neînfrânţi pe baricada luptei împotriva comunismului feroce, jertfindu-se pentru Christos, demnitate, cinste şi libertate. Acei puţini câţi mai trăiesc sunt pe cale de dispariţie fizică, fiind incomozi pentru parlamentari şi guvernanţi perindaţi de la aşa-zisa revoluţie. Vom muri cu speranţa că jertfa noastră nu a fost zadarnică! Sperăm că generaţiile următoare vor avea dorinţa şi priceperea de a ne ridica din mediocritatea în care ne-am înfundat.

Parlamentarilor şi guvernanţilor, trecuţi, prezenţi şi viitori, le aducem aminte că bunăstarea şi îmbuibarea lor se datorează, într-o mai mică sau mai mare măsură, jertfelor noastre, ca pionieri ai înlăturării tăvălugului comunist criminal.

Mulţumim din suflet Bisericii Monument „In Memoriam” din municipiul Suceava, care, prin sprijinul preoţilor dr. Viorel Ioan Vârlan, parohul aşezământului, Dumitru Airinei, Augustin Zaiţ şi Laurenţiu Milici, decanul de vârstă, ţin la sfârşitul Sfintei Liturghii slujba de pomenire a celor ce şi-au iubit atât de mult şi cu desăvârşită credinţă GLIA şi NEAMUL, încât şi-au sacrificat tinereţea, cariera, libertatea, sănătatea, familia şi chiar viaţa. An de an, acest efort al slujitorilor acestei biserici ţin trează memoria martirajului nostru.

AŞA SĂ NE AJUTE DUMNEZEU!

Prof. pensionar MIRCEA ONCIUL,

fost deţinut politic, AFDPLA Suceava

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: