PSD Suceava 2020

Simularea bacalaureatului

39 de elevi din judeţ au susţinut proba scrisă la limba ucraineană

Un număr de 39 de elevi de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” Siret au susţinut, ieri, proba scrisă la limba ucraineană din cadrul simulării examenului de bacalaureat.

Purtătorul de cuvânt al IŞJ Suceava, Cezar Anuţei, a declarat, ieri, că la proba scrisă la limba ucraineană din cadrul simulării bacalaureatului s-­au înscris 15 elevi din clasa a XI-a şi 25 de elevi din clasa a XII-a de la Colegiul Tehnic „Laţcu Vodă” din Siret, absentând doar un elev din clasa a XII-a.

Potrivit calendarului simulării examenului de bacalaureat, în cursul zilei de astăzi va avea loc proba obligatorie a profilului (matematică sau istorie), iar joi doar elevii clasei a XII-a vor participa la proba la alegere a profilului şi specializării. Rezultatele vor fi comunicate elevilor în data de 18 martie.

La simularea examenului de bacalaureat organizată în anul 2015, aproximativ 48% dintre elevii din clasa a XII-a din judeţul Suceava au obţinut medii peste 6, în timp ce la clasa a XI-a procentul celor cu medii de promovare a fost de circa 36%.

Notele obţinute nu se trec în catalog. În situaţia excepţională în care se doreşte acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog.

În urma analizei rezultatelor, inspectoratele şcolare vor lua măsuri de monitorizare şi control, dar şi de remediere a problemelor, acolo unde se impune.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: