Suceava, printre judeţele cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali

Cu 53 de localităţi în care nu este îndeplinit necesarul de experţi electorali, Suceava ocupă locul patru în clasamentul judeţelor cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali.

Potrivit unui comunicat de presă al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), până la data de 2 martie a.c. au fost înregistrate la nivel naţional 36.959 de cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experţilor electorali, din cadrul căruia vor fi desemnaţi, prin tragere la sorţi, preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorii acestora.

„În acest moment, există 1.501 localităţi în care nu este îndeplinit necesarul de experţi electorali. Dintre acestea, 483 de localităţi figurează cu zero cereri înregistrate pentru această funcţie” se arată în comunicatul AEP.

Sursa citată precizează că printre judeţele cu cele mai multe localităţi care înregistrează deficit de experţi electorali se numără Bihor (80 de localităţi), Dâmboviţa (62 de localităţi), Teleorman (59 de localităţi), Suceava (53 de localităţi), Bacău (52 de localităţi).

Alegerile locale vor avea loc în data de 5 iunie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: