Pentru a ajunge la meciul cu CS Baloteşti

Rapid CFR Suceava a ajuns cu chiu şi vai la o soluţie

Sportul sucevean, şi nu numai el, tot sportul românesc, se confruntă în fiecare an cu aceeaşi problemă: lipsa fondurilor de la autorităţile locale în primele trei luni ale anului până vin fondurile de la buget. Cum majoritatea ramurilor sportive din Suceava supravieţuiesc datorită fondurilor venite de la autorităţile locale, în fiecare an conducerile echipelor trebuie să se gândească să aibă resurse pentru primul trimestru al anului.

În impas a ajuns în această săptămână şi echipa de fotbal Rapid CFR Suceava care, cu o zi înainte de jocul de campionat de la Baloteşti, nu ştia încă dacă se poate prezenta la meci.

„Este o problemă destul de delicată şi nu ştiu ce să le spun jucătorilor când merg în vestiar. Vă daţi seama că este foarte greu să te concentrezi pe joc dacă pluteşte incertitudinea neprezentării. Avem asigurări că la sfârşitul lunii vor veni şi fondurile de la autorităţile locale. Până atunci însă, avem trei meciuri şi trebuie găsită o soluţie” mărturisea antrenorul echipei Rapid CFR Suceava, Costel Ilie.

Într-un final, se pare că s-au găsit soluţii de „avarie” şi pentru cazare şi pentru transportul la Baloteşti. Nu trebuie ajuns în fiecare an în acelaşi impas în sportul sucevean. Este nevoie de o variantă de a găsi fonduri pentru că sporturi de echipă precum voleiul, handbalul şi fotbalul încep sezonul oficial foarte devreme şi au nevoie de susţinere în prima parte a fiecărui an. Este nevoie de bani pentru deplasare, cazare, masă, arbitraje, precum şi alte cheltuieli inerente în sport. Este păcat şi pentru fondurile cheltuite anterior şi, bineînţeles, şi pentru eforturile depuse de sportivi şi staff-ul tehnic ca dintr-o „eroare” de calcul să se năruiască o muncă şi să se arunce pe apa sâmbetei nişte bani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: