Prefectul trimite instituţiile de control pe urmele depozitelor de gunoaie de pe malul apelor

deseuri pod > Campania de verificări are ca scop prevenirea inundaţiilor, implicit creşterea siguranţei cetăţenilor

Prin ordin al prefectului Constantin Harasim, în judeţul Suceava sunt constituite mai multe comisii care vor verifica existenţa depozitelor de deşeuri şi de material lemnos pe malurile şi în albiile cursurilor de apă, dar şi în secţiunile de scurgere ale podurilor şi podeţelor. Comisiile, formate din reprezentanţi ai Instituţiei Prefectului, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” şi Gărzii Forestiere, îşi vor desfăşura activitatea până pe 14 aprilie a.c., în vizor fiind inclusiv formaţiunile torenţiale din aproprierea zonelor populate, dar şi modul de întreţinere a şanţurilor şi rigolelor de scurgere a apelor pluviale din interiorul localităţilor.

„În cazul comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, s-a dispus măsura realizării lucrărilor de îndepărtare a depozitelor neconforme de deşeuri şi de material lemnos de pe malurile şi din albiile cursurilor de apă, cu deosebire din secţiunile de scurgere a podurilor şi podeţelor” subliniază Harasim, menţionând că primarii, în calitate de preşedinţi ai comitetelor respective, vor sprijini activitatea comisiilor mixte.

Campania de controale are ca scop prevenirea situaţiilor de urgenţă cauzate de inundaţii, implicit creşterea siguranţei cetăţenilor. Deficienţele constatate, însoţite de măsuri şi responsabilităţi, vor face obiectul unui proces-verbal care va fi aprobat de prefectul judeţului Suceava, Constantin Harasim, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Toate acestea au făcut obiectul unei şedinţe de lucru de la sediul Instituţiei Prefectului judeţului Suceava, prilej cu care s-au stabilit detalii referitoare la acţiunile de salubrizare a râurilor, pâraielor şi torenţilor, implicit a şanţurile şi rigolelor, astfel încât să fie asigurată secţiunea de scurgere a apelor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: