Pacienţii nemulţumiţi au venit la uşa… primarului !

Primarul comunei Vultureşti, Mihai Grădinaru, s-a declarat foarte supărat de faptul că Pleşeştiul a rămas fără medic de familie, după ce Casa de Asigurări de Sănătatea Suceava a reziliat contractul medicului Carmen Rotaru, decizie pe care primarul o consideră „o făcătură”.

De partea cealaltă, conducerea CAS a declarat că decizia a fost aplicată conform legii, întrucât medicul respectiv nu a respectat clauzele contractului pe care l-a încheiat cu CAS.

Sancţiunea a fost aplicată cu data de 29 februarie, după două controale efectuate de reprezentanţii CAS, care au constatat servicii raportate de medic, dar neefectuate.

Situaţia la Pleşeşti este foarte încordată acum, întrucât cabinetul medical este închis, fără medic şi asistentă, iar oamenii au nevoie de reţete sau trimiteri, ne-a spus primarul Mihai Grădinaru: „Azi au venit 20 de oameni la mine cu scandal, sunt bătrâni, au nevoie de reţete, de trimiteri şi nu e nimeni la cabinet. Nu e un medic celebru, dar era cuminte şi era necesar, fiindcă aici sunt cinci sate, iar împreună cu asistenta rezolva problemele pacienţilor, mai ales cele birocratice. CAS a dat decizia şi s-a spălat pe cap, am sunat la CAS şi cineva de acolo mi-a vorbit de sus; i-am zis că îi trimit oamenii la ea pe cap. Am sunat şi la directorul de la DSP şi l-am rugat să rezolve problema. E scandalos, îl voi informa şi pe prefect despre situaţie”.

Primarul de la Vultureşti este de părere că „totul e o făcătură”, că a fost „o decizie pripită şi abuzivă”.

Şeful CAS Suceava, ec. Cristi Bleorţu, ne-a declarat, tot ieri, că decizia de reziliere a contractului medicului respectiv a fost „corectă şi legală”, în conformitate cu clauzele din contractul încheiat cu CAS. „Medicul a fost sancţionat pentru nerespectarea normelor prevăzute în contract, dar are dreptul să conteste decizia” a spus Bleorţu, adăugând că soluţia ar fi ca DSP să numească un medic la Pleşeşti sau ca pacienţii dr. Rotaru să se înscrie pe lista celuilalt medic din comună.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, ing. Andrei Ianovici, ne-a declarat, la rândul său, referitor la situaţia de la Pleşeşti: „Vom face tot posibilul să rezolvăm situaţia”. Cu precizarea că, deocamdată, un reprezentant al instituţiei se va deplasa în zonă, pentru a evalua corect situaţia şi a găsi soluţii.

Reamintim că dr. Carmen Rotaru are înscrişi pe listă 885 de pacienţi, iar în comună mai funcţionează ca medic de familie dr. Emilia Miron.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: