Dosar penal în cazul pistolului Makarov găsit într-o maşină, la Brodina

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi au deschis dosar de cercetare penală în cazul pistolului Makarov şi a încărcătorului cu cinci cartuşe de calibrul 9 mm găsite recent într-un autoturism de teren, oprit la Brodina.

Joi dimineaţă, în jurul orei 4.30, poliţişti de frontieră şi jandarmi au avut curiozitatea să afle ce caută autovehiculul acolo, un Jeep Grand Cheroke cu număr de Marea Britanie, astfel că l-au oprit pentru control. Maşina era condusă de un anume Cornel G., de 25 de ani, acesta având ca pasager un minor de 17 ani, amândoi având domiciliul în Suceava.

În portiera din dreapta, scos din toc, poliţiştii au găsit pistolul Makarov şi încărcătorul cu cartuşe, în interiorul autoturismului fiind găsite şi o staţie de emisie recepţie, un spray lacrimogen şi tocul pistolului.

Cornel G. a avut o explicaţie de-a dreptul naivă privind prezenţa armei letale pe care nimeni în România nu o poate deţine fără autorizaţie. A spus că a găsit-o, cu tot cu muniţie, lângă un pod din localitatea Straja şi că era pe cale să o predea autorităţilor.

„În cauză s-a dispus începerea urmăririi penale «in rem» cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor prev. de art. 342 al. 1 C.p., cercetările urmând a fi continuate de lucrători ai Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Suceava, în vederea lămuririi împrejurărilor comiterii faptei” a transmis, într-un comunicat, PTJ Rădăuţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: