În această lună, la Casa Corpului Didactic Suceava

Manifestări dedicate mărţişorului, francofoniei, teatrului şi poeziei

Casa Corpului Didactic găzduieşte, în această lună, mai multe manifestări dedicate mărţişorului, scriitorului Ion Creangă, francofoniei, teatrului de păpuşi şi poeziei,  în cadrul proiectelor pe care le susţine în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean, unităţi şcolare, Universitatea „Ştefan cel Mare Suceava” şi Asociaţia Bibliotecarilor din România, ne-a informat prof. Daniela Argatu, preşedintele filialei Suceava a ABR.

Proiectul judeţean „Călători în lumea lui Creangă” a ajuns la ediţia a IV-a şi se desfăşoară, în această perioadă, la sediul Casei Corpului Didactic „George Tofan” Suceava, fiind iniţiat şi coordonat de prof. înv. primar Daniela Pasăre, de la Şcoala Gimnazială Nr. 8 Suceava, alături de şcolile gimnaziale nr. 1, 10, „Jean Bart”, „Gr. Ghica Voievod” din Suceava şi cele din Salcea, Moara, Adâncata, Ipoteşti, Văratec şi Stroeşti. Ediţia din acest an are tema „Un mărţişor pentru literatura română” şi cuprinde o expoziţie de desene care pot fi admirate la CCD pentru o săptămână.

O altă expoziţie cu tema „Mărţişorul prieteniei” a fost realizată de copiii de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava, coordonaţi de prof. Dorina Cocari, Mirela Fărcane, Florica Petrovan.

Alte lucrări aparţinând elevilor de la Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus au fost expuse sub genericul „Martie… Mărţişor”. Ei au fost coordonaţi de prof. Tudoriţa Dureţ, Paraschiva Simonela Nistor, Maria Tabarcea, Elisaveta Chelba, Ana Doina Gheorghiţă şi bibliotecara Mărioara Bahnean. „Această expoziţie însoţeşte masa rotundă cu tema «Mărţişor», despre legendele, tradiţiile şi obiceiurile mărţişorului în diferite zone ale ţării şi în străinătate, care se desfăşoară la Biblioteca Universităţii «Ştefan cel Mare» Suceava, fiind realizată cu sprijinul directorului Bibliotecii USV, prof. univ. dr. Rodica Nagy, şi al bibliotecarelor Anişoara Budui (vicepreşedinte Filială ABR) şi Adriana Florentina Gherasim (secretar filială ABR)” a precizat prof. Daniela Argatu.

Ziua Internaţională a Femeii va fi sărbătorită pe 8 Martie, la CCD, prin  diferite activităţi cultural-educative, iar la data de 20 martie vor fi marcate Ziua Internaţională a Francofoniei şi Ziua Internaţională a Teatrului pentru Copii şi Tineret, iar pe 21 martie, Ziua Mondială a Teatrului de Păpuşi şi Ziua Internaţională a Poeziei.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI