Mărţişoare culturale la Biblioteca din Câmpulung Moldovenesc

Ultima săptămână a lui Făurar a fost, pentru Biblioteca din Câmpulung Moldovenesc, una de rodnică activitate culturală.

Pe 25 februarie am făcut o descindere în lumea personajelor lui Ion Creangă, împreună cu elevii Şcolii Generale „Bogdan Vodă”, îndrumaţi de dascălul lor, Valerian Berdule. Oaspete de onoare ne-a fost apreciatul actor Constantin Tiron, care ne-a prezentat filmul „Copilăria din Amintiri”.

Mulţumim cu recunoştinţă dlui Constantin Tiron pentru acest privilegiu şi îl felicităm din inimă, atât pentru filmul realizat, cât şi pentru organizarea festivalului-concurs de interpretare „În lumea lui Creangă”, patronat de Primăria Câmpulung Moldovenesc şi ajuns la a doua ediţie.

Pe 26 februarie am avut din nou oaspeţi de la Şcoala „Bogdan Vodă”, coordonaţi de dna prof. Loredana Ştefăniţă, şi, împreună cu ei, am marcat prin poezie şi cântec, dar şi prin interesante referate şi proiecţii video bine documentate, sărbătorile începutului de primăvară, sub genericul „Dragobetele şi Mărţişorul, legendă şi tradiţie”. Felicităm elevii pentru entuziasmul şi seriozitatea dovedite în realizarea acestui proiect comun şi îi aşteptăm şi cu alte prilejuri.

Şi pentru luna martie avem numeroase proiecte şi aşteptăm cadrele didactice de la şcolile şi liceele din oraş să vină cu sugestii şi iniţiative sau să răspundă apelului nostru de a marca împreună momente de referinţă pentru istoria noastră culturală.

LUMINIŢA IGNEA

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: