Sub rezerva înregistrării de contestaţii

Contractele pentru livrarea ajutoarelor UE în produse alimentare vor fi semnate în zilele următoare

> Furnizorii sunt societăţile comerciale Libro Events şi Atifco Fine Foods, acestea urmând a informa Instituţia Prefectului cu cel puţin 5 zile înainte de data efectivă a începerii livrării pachetelor

Produsele alimentare din cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate ar putea sosi în judeţul Suceava în perioada următoare. Aceasta după ce Unitatea de Implementare POAD 2015-2016 a comunicat – sub rezerva depunerii contestaţiilor – numele furnizorilor de pachete alimentare pentru judeţul Suceava, aceştia fiind societăţile comerciale Libro Events şi Atifco Fine Foods.

„Conform precizărilor primite, furnizorul va aduce la cunoştinţa instituţiilor prefectului data livrării alimentelor cu cel puţin 5 zile înainte începerea efectivă a acesteia” arată prefectul Constantin Harasim.

Pe 11 februarie 2016, Ministerul Fondurilor Europene a informat Prefectura Suceava că, în cazul în care participanţii la licitaţia privind atribuirea contractelor de furnizare ajutoare alimentare POAD 2015-2016 nu vor depune contestaţii în perioada 11-22 februarie 2016, semnarea contractelor ar urma să înceapă din data de 23 februarie 2016. Conform datelor comunicate de Ministerul Fondurilor Europene, anunţul de participare pentru atribuirea contractului „Furnizarea de cutii cu ajutoare alimentare în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2015”, cu autoritate contractantă Ministerul Fondurilor Europene, a fost publicat sub numărul 163935 din 27 octombrie 2015 de la adresa web E-licitatie.ro, urmând ca Instituţia Prefectului judeţului Suceava să fie informată cu privire la derularea procedurilor de selecţie şi contractare.

Pentru campania 2015 – care trebuia demarată la finele anului trecut – beneficiare ale ajutoarelor în produse alimentare sunt 157.835 de persoane, faţă de 125.744 de persoane în 2014, înregistrându-se o creştere de 32.091 de îndreptăţiţi. Aceasta este urmare a HGR nr. 799 din 2014, care a introdus o nouă categorie de beneficiari, respectiv „persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 de lei de persoană, pe lună, inclusiv”, care nu se încadrau în niciuna din categoriile prevăzute de lege. Numai datorită acestei prevederi legale, numărul îndreptăţiţilor care ar putea fi înscrişi suplimentar pe listele aprobate de primari se ridică la 25.280 de persoane. În judeţul Suceava, la categoriile prevăzute prin lege vor ajunge, estimativ, aproximativ 315.706 de cutii cu alimente, respectiv câte două pentru fiecare beneficiar. Este vorba despre un total de 5.083 tone de alimente, o cutie cu ajutoare cântărind 16,1 kg.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: