PSD Suceava 2020

Sute de petiţii şi audienţe la „Cadastru”

 

 > Au solicitate informaţii şi lămuriri cu privire la diferite probleme apărute în activităţile de emitere a titlurilor de proprietate, de înscriere în cartea funciară sau pe marginea unor litigii

La Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Suceava au fost înregistrate, în 2015, 156 de petiţii cu privire la aspecte ale activităţii de cadastru, la eliberarea titlurilor de proprietate, la relaţia pe care respectivii petiţionari au avut-o cu persoanele autorizate. Conform directorului executiv Vasile Mocanu, petiţiile au fost soluţionate de specialiştii din cadrul Serviciului „Cadastru”. De altfel, aceştia au activat în Secretariatul tehnic al Comisiei judeţene de fond funciar; în comisiile de delimitare administrativ-teritorială întrunite în vederea medierii litigiilor; în comisiile de inventariere a terenurilor la Legea nr. 165 din 2013; în diverse alte comisii organizate de Instituţia Prefectului, pentru soluţionarea unor petiţii. Pe durata anului trecut, la şeful Serviciului „Cadastru” au solicitat audienţe 150 de persoane, acestea dorind să capete informaţii şi lămuriri cu privire la diferite probleme apărute în activităţile de emitere a titlurilor de proprietate, de înscriere în cartea funciară sau în cazul unor litigii.

Numărul titlurilor de proprietate întocmite şi eliberate se apropie de 1.000

În 2015, lucrătorii OCPI au procedat la întocmirea situaţiilor comparative ale necesarului de teren pentru aplicarea Legii nr. 165 din 2013, necesar însoţit de rezervele identificate şi comunicat de comisiile local de fond funciar din cele 114 de unităţi teritorial-administrative din judeţul Suceava. Pe parcursul anului anterior, la OCPI Suceava au fost redactate 978 de titluri de proprietate, dintre care 923 de titluri pentru 1.156,5 ha de teren agricol, precum şi 55 de titluri pentru 189,8 ha de teren cu vegetaţie forestieră. În urma analizării a zece solicitări, Oficiul Judeţean de Cadastru şi Publicitate Imobiliară a emis trei avize de scoatere temporară din circuitul agricol, în cauză fiind o suprafaţă de 2,82 ha de teren. Aprobate au fost şi celelalte şapte cereri, scoasă definitiv din circuitul agricol fiind o suprafaţă totală de 3,68 ha. Pe linia verificării şi recepţiei lucrărilor pentru înscrierea în cartea funciară, angajaţii OCPI au soluţionat 27.370 de cereri, acestea fiind finalizate prin 24.674 de admiteri şi 2.696 de respingeri.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: