PSD Suceava 2020

Pe suceveni nu îi mai interesează locuinţele ANL

> „Din păcate, este cel mai mic număr de cereri de când sunt primarul municipiului Suceava, respectiv de 71 de dosare” semnalează Ion Lungu

Pe an ce trece, tot mai puţini suceveni care au dosare pentru locuinţe ANL se prezintă la Primărie pentru a-şi actualiza documentaţia. Termenul-limită a expirat deja, iar dacă în anii anteriori în aşteptare erau peste 300 de solicitanţi, în 2016 pe lista de priorităţi au rămas doar 71. Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, este de părere că dezinteresul apare pe fondul implementării programului guvernamental „Prima casă”, al întârzierii apariţiei normelor metodologice de vânzare în rate a garsonierelor şi apartamentelor ANL, dar şi ca urmare a încetinirii ritmului de construire a noi unităţi de locuit prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.

„Din păcate, este cel mai mic număr de cereri de când sunt primarul municipiului Suceava, respectiv de 71 de dosare. Sunt mai multe cauze, însă, în primul rând, trebuie spus foarte clar că, probabil, mulţi şi-au luat locuinţe prin programul «Prima casă». Totodată, nici în momentul de faţă, ANL nu vinde respectivele locuinţe în rate, normele metodologice nefiind finalizate de un an de zile, iar, pe de altă parte, nici nu s-a mai construit” a arătat Lungu, adăugând că lista cu beneficiari va fi aprobată în şedinţa Consiliului Local. El a reamintit că pe bulevardul 1 Decembrie 1918, în zona Staţiunii de Cercetare şi Dezvoltare Agricolă, din cartierul Obcini, urmează a fi construite încă patru blocuri cu un total de 80 de unităţi de locuit ANL.

„Sper ca, în acest an, Compania Naţională de Investiţii, prin ANL, să organizeze licitaţia şi să putem construi încă patru blocuri ANL” a precizat Ion Lungu.

Potrivit legii, beneficiarii de locuinţe ANL vor avea vârsta sub 35 de ani la data depunerii cererii, aceştia şi membrii familiei lor netrebuind să mai deţină o locuinţă în proprietate sau cu chirie, una proprietate de stat, proprietate a unităţii administrativ-teritoriale sau a unităţii în care îşi desfăşoară activitatea solicitanţii, în municipiul Suceava ori pe o rază mai mică de 10 km faţă de reşedinţa de judeţ. De asemenea, obligatoriu, titularul cererii de locuinţă trebuie să îşi desfăşoare activitatea în Suceava sau în localităţi limitrofe aflate la maxim 10 km de municipiu. La stabilirea punctajelor şi ordinii pe listă se iau în calcul situaţia actuală a titularului, starea civilă, numărul de persoane din întreţinere, starea de sănătate a tuturor, vechimea cererii sau nivelul studiilor sau al pregătirii profesionale.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: