Eliminat la simularea probei de matematică !

 Un elev de la Şcoala Gimnazială din Poiana Stampei a fost prins copiind ieri, la simularea probei de matematică din cadrul evaluării naţionale, fiind primul caz de fraudă petrecut de când se desfăşoară aceste simulări.

La proba de ieri, au absentat 352 elevi de clasa a VIII-a, din cei 7618 elevi înscrişi, a

informat prof. Cezar Anuţei, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Suceava.

Simularea evaluării naţionale s-a încheiat, iar pe 4 martie vor fi comunicate rezultatele elevilor.

Urmează simularea examenului de bacalaureat, care se va desfăşura între 7 şi 10 martie, pentru elevii din clasa a XI-a, la disciplinele limba şi literatura română, limba şi literatura maternă (unde este cazul), matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei).

Disciplinele la care se organizează simulări la clasa a XII-a sunt limba şi literatura română, limba şi literatura maternă, matematică sau istorie (în funcţie de profilul clasei) şi fizică, chimie, biologie, informatică, geografie, logică, argumentare şi comunicare, psihologie, economie, sociologie, filosofie (proba la alegere a profilului şi specializării).

Ministerul Educaţiei a explicat că aceste simulări sunt organizate „pentru familiarizarea elevilor cu rigorile unei evaluări naţionale şi au scopul de a optimiza rezultatele obţinute de elevi la finalul studiilor gimnaziale şi liceale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: