Puşti cu aer comprimat şi o arbaletă, ilegale, descoperite într-o locuinţă din Hârtop

 arbaleta> Două dintre arme au fost introduse ilegal în România de fiul proprietarului

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Suceava au confiscat sâmbătă, 20 februarie, două puşti cu aer comprimat, o cutie cu muniţie pentru acestea şi o arbaletă originală pe care era montată o lunetă.

Toate erau deţinute ilegal de un bărbat de 62 de ani din localitatea Hârtop, a cărui locuinţă a fost percheziţionată sâmbătă dimineaţă.

Din cercetări, poliţiştii au stabilit că armele cu aer comprimat şi arbaleta sunt ale fiului bărbatului vizitat de poliţişti, un tânăr de 27 de ani, plecat la muncă în străinătate. Una dintre armele cu aer comprimat şi arbaleta au fost introduse ilegal de acesta în ţară, în cursul anului 2014.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor „nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor” şi „contrabandă”, dosar ce va fi soluţionat procedural.

Menţionăm că, la sfârşitul săptămânii trecute, peste 30 de poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase, luptători din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţişti din cadrul poliţiilor orăşeneşti şi secţiilor rurale de poliţie au fost angrenaţi într-o acţiune de identificare a celor care încalcă legea în domeniul armelor şi muniţiilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: