În 2015

Peste 80% din investigaţiile de laborator decontate de CAS au fost recomandate de medicii de familie

Reprezentanţii Compartimentului de Control al Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Suceava au întreprins, anul trecut, 16 acţiuni de verificare la furnizori de servicii paraclinice din laboratoare de analize, radiologie, imagistică medicală, în urma cărora s-au dispus măsuri de recuperare a unei sume de circa 120.000 lei.

Astfel, un laborator a trebuit să restituie CAS suma de 72.603 lei, bani încasaţi „necuvenit”, iar în cazul a doi furnizori s-au depistat erori de raportare a unor servicii, astfel că a trebuit să restituie peste 45.500 lei. CAS a reziliat contractul încheiat, anul trecut, cu un furnizor de servicii paraclinice, deoarece nu a fost găsit la program personalul medical superior. Patru furnizori de servicii paraclinice au scăpat numai cu avertismente pentru că nu au respectat unele clauze contractuale.

Pentru servicii medicale paraclinice acordate asiguraţilor (analize de laborator, radiografii, CT, RMN), anul trecut CAS a plătit circa 9,3 milioane lei, suma reprezentând 2,25% din totalul serviciilor medicale decontate. S-au efectuat 580.990 investigaţii de specialitate, dintre 443.700 au fost cu trimitere de la medicii de familie, iar 137.299 investigaţii paraclinice au fost recomandate de medicii din ambulatoriul de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: