Suceveni înşelaţi prin metoda „accidentul” ar putea afla cine le-a luat banii, la Ploieşti

La Ploieşti s-ar putea descurca iţele şi găsi vinovaţii inclusiv în cazul unor suceveni înşelaţi, anul trecut, prin metoda „accidentul”.

Ieri dimineaţă, poliţiştii ploieşteni, sprijiniţi de luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale, au descins la locuinţele unor persoane bănuite că ar fi comis înşelăciuni prin această metodă.

Un comunicat al Poliţiei Române a transmis că infracţiunile în cercetare au avut loc în perioada iulie – decembrie 2015, în Suceava, dar şi judeţele Prahova, Bacău, Iaşi, Tulcea şi Galaţi.

Metoda folosită de infractorii vizaţi a avut specificul care a făcut „celebră”, şi extrem de păguboasă pentru victime, această escrocherie.

Cineva, bine informat despre o anumită persoană, o suna spunându-i că fiul sau fiica a provocat un accident cu victimă şi – dându-se drept avocat, poliţist, procuror, medic, un mijlocitor al situaţiei – solicita o anumită sumă de bani pentru a rezolva situaţia pe cale amiabilă.

Oamenii, speriaţi, de regulă vârstnici, luaţi pe nepregătite, uneori sunaţi şi în miezul nopţii, în dorinţa de a face totul pentru cei dragi, scormoneau după ultimul leu, se împrumutau şi plăteau sumele cerute, după care, la o zi-două, cu inima „în gât” de grijă, aflau că au fost păcăliţi…

Metoda „accidentul” a înşelat anul trecut peste 20 de suceveni, dar câţiva nu s-au mai lăsat păcăliţi

Ziare, radiouri şi televiziuni locale transmit de ani buni despre aceste cazuri, alături de recomandările poliţiştilor către cetăţeni, de natură să-i atenţioneze şi să-i facă vigilenţi în faţa tentativelor de înşelăciune prin metoda „accidentul”. Spre mulţumirea autorităţilor, multe persoane au băgat la cap recomandările şi, puse în astfel de situaţii, au dovedit judecată şi responsabilitate, nelăsându-se păcălite.

Dar victime au mai fost, şi tot dintre persoane vârstnice.

Anul trecut, în judeţul Suceava, peste 20 de persoane au fost ţepuite prin metoda „accidentul” . Paguba lor a fost mare, mii de lei care au intrat în buzunarele unor escroci, greu de identificat şi prins.

Doar în data de 21 septembrie 2015, patru suceveni au fost abordaţi de astfel de necunoscuţi.

Trei femei, Minodora V., de 59 de ani, Lidia M., de 84 de ani, Silvia M., de 77 de ani, toate din municipiul Suceava, au fost sunate la telefon de indivizi care le-au cerut sute de euro şi zeci de mii de lei pentru a rezolva accidente grave provocate, chipurile, de copii lor. Cele trei femei au dovedit însă prezenţă de spirit şi judecată, astfel încât nu s-au lăsat păcălite.

Dar un sucevean de 87 de ani nu a „percutat” la timp şi, în dorinţa de a rezolva complicaţiile fiicei lui despre care un „poliţist” i-a spus la telefon că ar fi rănit o femeie pe o trecere de pietoni, a rămas fără 15.000 de lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: