Astăzi, la USV

Se reiau alegerile pentru Consiliul FSEAP

Alegerile pentru desemnarea conducerii Universităţii Suceava, a membrilor în Senat şi a celor din consiliile a opt dintre nouă facultăţi ale USV s-au încheiat fără contestaţii, excepţie făcând Facultatea de Ştiinţe Economice şi Administraţie Publică (FSEAP), la care se vor relua astăzi alegerile pentru consiliu.

Alegerile pentru consiliul FSEAP, desfăşurate luni, au fost contestate de un elector, care a solicitat reluarea scrutinului, întrucât fuseseră omişi doi candidaţi pe listă, dintre cei 25 care şi-au depus candidatura. Contestaţia a fost admisă de comisia electorală condusă de Liana Pascariu, din cauza unei erori de tipărire, astfel că, astăzi, se vor relua alegerile pentru desemnarea membrilor în consiliul FSEAP, a precizat aceasta.

Componenţa consiliului facultăţilor se calculează în funcţie de numărul total al cadrelor didactice şi de cercetare titulare şi studenţi, la FSEAP consiliul cuprinzând 18 universitari cadre didactice şi şapte studenţi.

Luni, la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava au avut loc alegerile pentru funcţia de rector, pentru Senatul USV, Consiliul facultăţilor şi Consiliul pentru studii universitare de doctorat.

Pentru alegerea rectorului, au fost prezenţi la urne 331 de alegători dintre cei 382 înscrişi pe listele electorale, fiind 262 de voturi valabil exprimate. Reamintim că prof. univ. dr. ing. Valentin Popa va fi rector al USV şi în următorii 4 ani, el fiind votat de peste jumătate dintre alegători.

Pentru desemnarea membrilor în Senatul USV, au fost prezenţi la urne 301 din cei 339 alegători aflaţi pe liste, fiind 279 de voturi valabil exprimate, 21 voturi nule şi unul alb. Pentru Senat au fost depuse 73 de candidaturi pe cele 27 locuri existente, cele mai multe voturi, 206, fiind obţinute de lector univ. Elena Raţă, de la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.

În ce priveşte alegerile pentru Consiliul studiilor universitare de doctorat au fost prezenţi la urne 27 din cei 29 electori de pe liste, valabil exprimate fiind 24 voturi, 14 voturi pentru Vasile Găitan, profesor doctor la Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, şi zece pentru prof. dr. Dumitru Amarandei, de la Facultatea de Inginerie Mecanică şi Mecatronică.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: