Printr-o creştere uşoară a complexităţii cazurilor tratate

Bugetul SJU ar putea fi mai mare

Bugetul alocat, în acest an, de Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru serviciile medicale spitaliceşti realizate de Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava ar putea fi mai mare, datorită unei creşteri uşoare a indicelui de complexitate a cazurilor rezolvate, anul trecut, indicator (ICM) care stă la baza calculului acestui buget.

Directorul medical al SJU, dr. Tiberius Brădăţan, a declarat ieri că banii câştigaţi de spital depind de modul în care medicii din secţii completează fişele de observaţie, în care trebuie trecute, complet, şi toate comorbidităţile pacientului, pe lângă diagnosticul de bază. „Sunt pacienţi care au şi afecţiuni asociate, dar majoritatea medicilor din spital au învăţat să le codifice corect. Există potenţial de creştere al ICM-ului, toţi colegii medici sunt încurajaţi să facă şi supra specializări pentru a le creşte gradul de competenţă” a declarat directorul medical. El a mai spus că banii alocaţi de CAS se calculează în funcţie de numărul cazurilor externate, de indicele de complexitate a cazurilor, care anul trecut a fost de 1,28, şi tariful pe caz ponderat, în valoare de 1600 lei, în condiţiile unui spital cu nivel de competenţă 2 A, cum este SJU.

La spitalul sucevean, anual sunt externaţi între 37 000 şi 40 000 de pacienţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: