Peste 4000 de pachete de ţigări ascunse în două microbuze, descoperite în PTF Siret

Poliţiştii de Frontieră din PTF Siret au oprit să intre în ţară 4100 de pachete de ţigări ascunse în compartimente confecţionate special în două microbuze.

Maşinile s-au prezentat în punct pentru a intra în România, pe 21 ianuarie, una condusă de un cetăţean ucrainean de 30 de ani, a doua condusă de un bărbat cu dublă cetăţenie, româno-ucraineană, în vârstă de 42 de ani.

Poliţiştii au manifestat suspiciuni faţă de cele două microbuze, numai bune de făcut contrabandă, şi le-au tras în zona amenajată, procedând la un control amănunţit.

Suspiciunile lor au fost confirmate după ce, împreună cu lucrătorii vamali, au descoperit cele peste 4000 de pachete de ţigări ucrainene ascunse în podeaua şi pereţii laterali ai microbuzelor. Marfa, în valoare de 5000 de lei, a fost reţinută în vederea confiscării, aceasta nefiind singura consecinţă.

„Conducătorii auto au fost sancţionaţi contravenţional de organele vamale cu amenzi în cuantum de 10.000 lei fiecare, iar unul dintre microbuze, în valoare de 36.000 lei, care avea confecţionat un loc special amenajat pentru transportul ţigărilor, a fost ridicat în vederea confiscării” a comunicat comisar-şef Ilie Poroch Seriţan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Suceava.

Potrivit aceleiaşi surse, poliţiştii de frontieră de la Siret au întocmit documentele necesare pentru interzicerea intrării în România a cetăţeanului ucrainean, pentru o perioadă de 5 ani, începând cu data de 21 ianuarie 2016.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI