Întru Eminescu

 Elevii Şcolii Gimnaziale „George Voevidca” din Câmpulung Moldovenesc au marcat vineri, 15 ianuarie, trecerea a 166 de ani de la naşterea poetului naţional Mihai Eminescu, printr-un program literar-artistic desfăşurat în sala de festivităţi a şcolii.

Sub îndrumarea doamnelor învăţătoare Gramadă Mihaela, Ifrim Anca, Uriciuc Camelia şi a doamnei profesoare de limba şi literatură română Nistor Oltea, elevii claselor II-IV şi a VII-a au recitat, cu sensibilitatea şi candoarea specifică vârstei, cele mai îndrăgite dintre creaţiile scriitorului. Poezii precum „O, rămâi…”, „Trecut-au anii…”, „Dorinţă”, „Luceafărul” sau „Doină” au răsunat altfel, parcă, exprimând profunzimea trăirilor şi a gândirii poetului.

Viaţa şi opera poetului au constituit o valoroasă sursă de inspiraţie pentru elevii şcolii, care şi-au exprimat trăirile, emoţiile şi gândurile prin desene tematice, expuse în holul principal al şcolii.

www.romanidecentenar.ro

Aşadar, ca în fiecare an, în preajma zilei de 15 ianuarie, îl lăsăm pe Eminescu coboare în noi şi să se reinventeze, în funcţie de modul în care îl percepem, îl înţelegem, îl trăim şi îl simţim fiecare dintre noi. Ne împărtăşim cu nemurirea-i şi lăsăm să ne picure în taină, măcar pentru câteva zile, iluzia veşniciei. (Prof. NISTOR OLTEA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: