Spărgător de locuinţe prins după o urmărire de mai bine de 1 km

> El îşi plănuise lovitura alături de un partener rămas deocamdată necunoscut > Spărgătorul este un recidivist cunoscut de poliţişti

 Şi-au plănuit din timp o spargere la o locuinţă particulară, dar nu se aşteptau la o reacţie atât de promptă din partea vecinilor. Este vorba, potrivit procurorilor, de un bărbat domiciliat în municipiul Dorohoi, judeţul Botoşani, care, alături de un partener rămas deocamdată necunoscut, a hotărât să facă o vizită nocturnă unei case situate pe raza comunei Horodnic de Sus, judeţul Suceava. La începutul acestei săptămâni, în jurul orei 21, cei doi, „după o înţelegere prealabilă şi pregătire anticipată, s-au deplasat în comună în locul ce poartă denumirea «La Topliţă» şi, profitând de zona izolată şi de întuneric, au pătruns pe poarta de acces în curtea imobilului”. Odată ajunşi în faţa casei, au scos o şurubelniţă cu care au forţat încuietoarea uşii de acces în imobil. Nu le-a fost foarte greu, doar că nu se aşteptau la ce urma să li se întâmple. Intraţi în locuinţă, au fost depistaţi de senzorul de mişcare al sistemului de alarmă cu care era dotată construcţia şi care, activându-se, a început să facă un vacarm de nedescris. Speriaţi, spărgătorii au rupt-o la fugă, dar nu singuri. Zgomotul puternic al alarmei i-a alertat şi pe vecinii din zonă, care au pornit pe urmele lor. După aproape un kilometru de fugă prin zăpadă, oamenii locului au reuşit să-l prindă pe botoşănean, cealaltă persoană, mai iute de picior, pierzându-se în noapte. Hoţul a fost imobilizat, iar apoi predat organelor de poliţie, care au dispus măsura reţinerii acestuia şi prezentarea ulterioară în faţa judecătorilor. Asta s-a şi întâmplat pe parcursul zilei de joi când, „avându-se în vedere, pe de o parte, antecedentele penale ale inculpatului, cunoscut în trecut cu multiple condamnări pentru infracţiuni de aceeaşi natură, iar, pe de altă parte, limitele de pedeapsă ale infracţiunii săvârşite, care nu permit luarea măsurii arestării preventive”, s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar faţă de inculpat pe o perioadă de 60 de zile.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: