Trei câştigători la loteria cu cel mai mare câştig din istoria SUA

Trei persoane au avut toate numerele câştigătoare la extragerea loteriei cu cel mai mare premiu din istoria SUA, 1,5 miliarde de dolari, au informat responsabili loteriei din California, citaţi de EFE. În primul momentul al extragerii s-a ştiut că exista cel puţin un bilet premiat, care fusese vândut într-un magazin 7-Eleven din Chino Hills (sudul Californiei), însă câteva ore mai târziu şefa de comunicaţii a loteriilor din California, Russ López, a informat că mai există încă două bilete câştigătoare, vândute în Florida şi Tennessee. Câştigătorii îşi vor împărţi un total de 1,5 miliarde de dolari în plăţi anuale eşalonate timp de 29 de ani sau o singură plată de 930 de milioane de dolari (impozitabile). Numerele câştigătoare la extragerea de miercuri au fost 4, 8, 19, 27, 34 plus numărul Powerball 10.

Cel mai mare premiu atins vreodată la loterie a suscitat o amplă mobilizare în SUA unde oamenii s-au înghesuit până în ultima zi să joace un bilet înainte de marea extragere. Din 4 noiembrie, nimeni nu a reuşit să câştige marele premiu pus în joc timp de 19 extrageri consecutive ţinând cont de probabilităţile minime (unu la 292 de milioane) de a nimeri toate cele 6 numere câştigătoare.

Loteria Powerball se joacă în 44 de state ale SUA, în Districtul Columbia (unde se afla capitala Washington), în Puerto Rico şi în insulele Virgine.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: