Gabriel Oprea, despre liste comune cu PSD la alegeri

Suntem pregătiţi pentru ambele variante

Preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, a declarat ieri că nu s-a luat o decizie referitoare la candidatura pe liste comune cu PSD la alegerile locale şi parlamentare din acest an, apreciind că „ambele variante au avantaje şi dezavantaje”. El a adăugat că, indiferent de hotărâre, progresiştii îşi păstrează obiectivul asumat – să obţină cel puţin 10% din numărul total de voturi.

Poate părea un obiectiv ambiţios, dar mizăm pe aleşii noştri locali şi pe echipa puternică pe care am consolidat-o mai ales în ultimul an. (…) Suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat, totdeauna am ales ceea ce este corect şi nu ceea ce este avantajos. UNPR nu a dat jos niciodată un guvern din care a făcut parte. Suntem oameni care ne ţinem de cuvânt, ceea ce este un lucru mai rar în politică. La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog. Voi discuta cu Liviu Dragnea — suntem doi oameni responsabili, corecţi unul faţă de celălalt — şi, fie că vom decide să candidăm împreună, fie că vom decide să candidăm separat, vom anunţa din timp acest lucru”, a spus Oprea, referindu-se la posibilitatea ca PSD şi UNPR să candideze împreună la alegeri.

Oprea a explicat că în partid sunt două „curente” — de a merge împreună cu PSD, de a continua alianţa în alegeri, şi fără—, şi a afirmat că UNPR are forţa necesară, cu peste 500.000 de membri de partid şi echipe foarte „bine închegate în teritoriu”.

Întrebat despre zvonurile potrivit cărora UNPR îşi doreşte 40-50 de locuri la alegerile parlamentare, el a spus că cifra nu este corectă, şi a adăugat în context că există „creionat” un protocol cu PSD.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI