15 amenzi şi 19 avertismente scrise aplicate de inspectorii sanitari veterinari

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Vasile Semeniuc, a declarat că, în cursul lunii decembrie, au fost efectuate 107 inspecţii, în urma cărora au fost aplicate 15 amenzi şi 19 avertismente pentru deficienţele constatate.

Semeniuc a spus că verificările au vizat unităţile de procesare, unităţile de alimentaţie publică, cele de comercializare a produselor alimentare, dar şi târgurile şi pieţele din judeţ. El a mai spus că, în urma acestor controale, au fost aplicate 15 amenzi în valoare de 12 300 de lei, pentru nerespectarea condiţiilor de igienă, şi 19 avertismente scrise, fiind stabilite termene de remediere a deficienţelor constatate în timpul verificărilor.

Medicul veterinar a precizat că în cursul lunii decembrie DSVSA Suceava a eliberat două avize temporare pentru desfăşurarea a două festivaluri. Totodată, în luna decembrie, au fost înregistrate sanitar veterinar 85 de unităţi pentru vânzare cu amănuntul şi au fost autorizate 25 de mijloace de transport pentru produse alimentare.

Purtătorul de cuvânt al DSVSA Suceava a arătat că în domeniul sănătăţii animale au fost prelevate 4108 probe care au fost analizate în laboratorul instituţiei, în domeniul controlului reziduurilor – 124 probe, iar în domeniul siguranţei alimentelor – 705 probe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: